Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:12 01 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română. 252 de persoane căutate de autorităţile române, identificate de partenerii străini

ro

02 Feb, 2020 12:37 791 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 836 de persoane, 58 de autovehicule, 32 de documente, 6 documente de înmatriculare a autovehiculelor, un echipament industrial și 3 plăcuțe de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 23 – 30 ianuarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 584 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 
Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 92 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 284 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 16 documente, au fost găsite 56 de  autovehicule, 5 documente de înmatriculare a autovehiculelor, un echipament industrial și 3 plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 252 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 28 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 18 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 19 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 2 autovehicule, un document de înmatriculare și 16 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii