Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiţie online. Semnează pentru a-i cere Guvernului să nu permită distrugerea patrimoniului!

ro

24 Apr, 2018 00:00 3572 Marime text
După ce a încercat să subordoneze Justiţia, deputatul Florin Iordache, zis şi „Altă întrebare“, a trecut la distrugerea patrimoniului cultural şi natural. „Declic, societatea civilă în acţiune“, a sunat mobilizarea pentru stoparea acestei iniţiative dezastruoase în stadiu incipient. 
 
Prin lansarea unei „petiţii online“, şi constănţenii sunt chemaţi să ceară Guvernului să dea aviz negativ propunerii de dezincriminare a intervenţiilor asupra clădirilor de patrimoniu şi de deschidere de exploatări de suprafaţă fără autorizaţie(n.r. propunere de abrogare a literei a) a articolului 24 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii).
Petiţia poarte fi semnată aici: Semnează şi tu!
 
Vă reamintim că un grup de deputaţi PSD a depus un proiect legislativ care, dacă va fi adoptat, va pune în pericol întreg patrimoniul cultural şi natural din România. Fapte penale ca distrugerea unui monument istoric sau deschiderea unor cariere de suprafaţă precum cea propusă la Roşia Montană, fără autorizaţie, nu vor mai fi sancţionate nici măcar cu amendă.
 
„Imaginaţi-vă cum ar intra cineva cu buldozerele în Cazinoul de la Constanţa pentru a construi un hotel din metal şi sticlă sau cum ar arăta Biserica Neagră din Braşov cu tâmplărie de termopan roz. Acestea ar fi consecinţele acestei iniţiative legislative“, susţin iniţiatorii petiţiei online.
Guvernul are la dispoziţie 60 de zile să dea un aviz. 
 
Citeşte şi:
 
Petiţie online împotriva intervenţiei fără autorizaţie asupra monumentelor istorice!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii