Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 03 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 800 de persoane care prestau munca la negru identificate de ITM Bucureşti, la o singură societate

ro

23 Sep, 2022 14:14 1234 Marime text
Șofer. Foto: UnsplashÎn perioada 02.09.2022 - 20.09.2022, inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, în cadrul ,,Campaniei Naţionale privind exercitare unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri", coordonată de inspector sef Constantin Bujor, au identificat doar la un singur angajator 827 de persoane care desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă.

Agentul economic are ca obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de călători - cod CAEN4939 - UBER.

„Amenda contravenţională aplicată a fost de 200.000 lei, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată şi completată, limita maximă stabilită de codul muncii.

Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratulului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate“ - au precizat reprezentanții ITM București.

Amendă ITM. Foto: Facebook/Marius BudăiMinistrul Muncii, Marius Budăi a precizat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că le-a solicitat inspectorilor de muncă toleranță zero la astfel de cazuri.

„Inspectorii de muncă au depistat un angajator din București, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 (!!!) de lucrători fără contract de muncă! Repet, peste 800! Le-am solicitat inspectorilor de muncă toleranță zero la astfel de cazuri, dat fiind faptul că acești lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate și nici de pensie! Vom intensifica verificările în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenți economici, pe care le consider intolerabile!“ - a menționat Marius Budăi. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii