Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol în parcul Tăbăcărie Malurile lacului s-au prăbuşit, iar autorităţile se fac că plouă (galerie foto+video)

ro

29 May, 2017 12:04 10254 Marime text
Lacul Tăbăcărie, situat în parcul cu acelaşi nume, este una dintre perlele Constanţei. În ultimii ani însă a fost uitat de autorităţi, iar astăzi, malurile lacului în totalitate prăbuşite, iar mormanele de gunoi plutesc peste tot.
 
Vă prezentăm starea jalnică a malurilor, care s-au prăbuşit integral pe porţiuni de zeci de metri. Constănţenii, care se plimbă prin această zonă, trebuie să fie foarte atenţi pe unde calcă, pentru a nu se trezi în apele murdare ale lacului.
 
Din punct de vedere legal, Lacul Tăbăcărie este administrat, încă din 1975, de Oficiul de gospodărire a apelor, actuaai Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (A.B.A.D.L.). De-a lungul anilor, dar în special după 1990, respectivele oficii de gospodărire a apelor s-au reorganizat sub diferite titulaturi, însă printre multiplele obligaţii a rămas şi gospodărirea cuvetelor lacurilor naturale şi artificiale. Nominalizarea Lacului Tăbăcărie în inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al statului s-a făcut în mod expres abia în anul 2000, printr-o Hotărâre de Guvern.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristina 29 May, 2017 15:19 Un pericol si mai mare il reprezintă prezența câinilor fara stăpân in parcul destinat copiilor. Băiețelul meu a fost atacat ieri, in jurul orei 13 de cinci câini in parc. Din fericire nu a tras decat o sperietura zdravănă, deoarece am fost in preajma lui si i-am alungat cu ce am avut la indemana. Unde sunt cei care trebuie sa ia masuri si sa păzească parcul? Nu era nimeni in zona la ora respectivă.