Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion. „Liberalii încep să aibă tot mai multe probleme în Constanța“

ro

13 Jun, 2023 19:52 1256 Marime text
Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion a transmis astăzi printr-un comunicat că Mihai Lupu, președintele PNL al Consiliului județean, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită iar la Mangalia la ședința de consiliu local, pe ordinea de zi era inclusă solicitarea ca Primăria să se constituie parte civilă în dosarul în care primarul liberal Cristian Radu este acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte de asistență juridică, cu un prejudiciu 13,6 milioane de lei. 

“Liberalii încep să aibă tot mai multe probleme în Constanța. Astăzi aflăm că Mihai Lupu, președintele PNL al Consiliului județean, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Tot astăzi, în Mangalia, la ședința de consiliu local, pe ordinea de zi era inclusă solicitarea ca Primăria să se constituie parte civilă în dosarul în care primarul liberal Cristian Radu este acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte de asistență juridică, cu un prejudiciu 13,6 milioane de lei.

Președintele Consiliului județean Constanța este acuzat că ar fi primit „plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor” de la un om de afaceri care ar fi câștigat mai multe licitații de amenajare a spațiilor verzi după ce a avut acces la informații care l-au favorizat. 

Liberalul Mihai Lupu nu neagă acuzația de luare de mită și nu contestă explicit faptele, ci vorbește despre „importanța cooperării între instituțiile statului pentru asigurarea eficienței sistemului judiciar” și despre cât de cumpătat și integru este în funcția de președinte CJ. La fel de cumpătat, probabil, ca atunci când jignea un polițist local care nu l-a lăsat să încalce regulamentul de circulație.

Cert este că aceste scandaluri se răsfrâng și asupra imaginii instituției. De aceea, cel mai înțelept ar fi să își dea demisia. Nu ar însemna că, din punct de vedere juridic, este vinovat de săvârșirea faptelor de care este acuzat, ci ar însemna că protejează funcția de președinte de consiliu județean până la clarificarea situației sale în justiție. La fel ar trebui să procedeze și primarul Mangaliei. Nu cred, însă, că o vor face.

Constanța parcă a intrat într-o buclă din care nu mai reușește să scape: de-a lungul timpului, politicieni PSD și PNL cu tot felul de probleme de integritate și penale au creat imaginea unui județ corupt, iar această percepție este greu de schimbat. Cu aceiași oameni cred că este imposibil.” - a transmis deputatul Stelian Ion. 

Citește și: 

Oficial de la DNAȘeful CJC, Mihai Lupu , urmărit penal pentru luare de mită! În cauză sunt cercetați și funcționari de la primăriile Năvodari și Mangalia

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii