Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții, la persoane bănuite de furt! 13 persoane vor fi conduse la audieri

ro

16 Mar, 2022 11:22 1276 Marime text
Imagine cu rol ilustrativ din timpul unei perchezițiiÎn această dimineață, la nivel național, polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 11 acțiuni de amploare și 44 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, investigații criminale și combaterea criminalității organizate.

 
De asemenea, efective din cadrul Direcției Generale Anticorupție pun în executare 12 mandate de percheziții domiciliare, 11 mandate de percheziții asupra unor vehicule și 14 mandate de aducere, într-un dosar penal în care sunt vizate cadre medicale bănuite de vaccinări fictive, transmite un comunicat din partea MAI. 

 
Într-unul dintre dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, efectuează, în municipiul Ploiești și în patru comune din județ, 12 percheziții domiciliare în vederea documentării activității infracționale a unor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale, precum și pentru furtul unui ATV și al unui autoturism, în scop de folosință.

 
Potrivit sursei citate, 13 persoane vor fi conduse la sediul poliției, în vederea audierilor.

 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 75.000 de lei.

 
În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

 
În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.324 de evenimente, dintre care 2.604 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.720 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

 
Marți, 15  martie a.c., la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate și înregistrate 781 de posibile infracțiuni, peste 17% dintre acestea din oficiu.

 
Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor zilnice, în ultimele 24 de ore, au prins în flagrant 112 autori de infracțiuni, care au săvârșit 116  fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 69 de persoane și au fost depistate 16 de persoane urmărite național sau internațional.

 
În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 33 de autori în 31 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

 
Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 602 permise de conducere și retrase 317 certificate de înmatriculare, a mai precizat Ministerul Afacerilor Interne prin intermediul unui comunicat oficial. 

 
În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 8.600 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

 
Marți, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 324 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 20 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 1.033 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 509.501 de lei.

 
Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.190 de persoane.

 
Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 7 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.
 

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.984 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 69 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 66.4%.

 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 15.843 de mijloace de transport și de 58.405 de persoane, dintre care 15.212 de cetățeni ucraineni.
 
 
  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii