Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la două persoane suspectate de trafic de droguri şi alte infracţiuni. Printre ele, un spaniol (GALERIE FOTO)

ro

11 May, 2022 18:03 1516 Marime text


Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor și trafic de droguri, foto: IPJ BN
La data de 10 mai a.c., a fost dispusă arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui bărbat, de 33 de ani, din Sângeorz Băi, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în baza ordonanței de delegare, în cadrul unui dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T.  – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.


Potrivit IPJ Bistrița Năsăud, dosarul penal a fost întocmit cu privire la infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu și amenințare, trafic de droguri de risc, deținere de droguri în scop de consum propriu și orice operațiuni cu substanțe psihoactive. 


Astfel, la data de 8 mai a.c., după ora 22.00, bărbatul, de 33 de ani, s-ar fi deplasat în localitatea Pinticu, unde ar fi pătruns, fără drept, în curtea imobilului unei femei, de 43 de ani. La solicitarea acesteia de a părăsi curtea, bărbatul ar fi refuzat, adresând, totodată, amenințări cu moartea, folosindu-se de un pistol cu potențial letal, supus autorizării.


Ulterior, pe fondul apariției a patru bărbați în fața locuinței, bărbatul, de 33 de ani, ar fi executat două focuri de armă, fără drept, amenințând totodată cu moartea pe unul dintre bărbați.


Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au intervenit la locul evenimentului, unde au descoperit și ridicat pistolul folosit de bărbat, acesta fiind, ulterior, condus la sediul poliției, pentru audieri. 


În continuarea cercetărilor, la data de 9 mai a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea bărbatului de 33 de ani și au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Bistrița și orașul Sângeorz Băi. , a mai precizat sursa citată. 


În urma activităților desfășurate, au fost ridicate, în vederea documentării faptelor, 2 pistoale neletale cu bile, nesupuse autorizării, 5 cartușe pentru armă neletală, aproximativ 20 de grame de substanță vegetală, de culoare verde olive, susceptibilă a avea efect psihotrop, aproximativ 3 grame de substanțe psihoactive, două grindere de mărunțit, un cântar de precizie și plicuri de tip zip-lock, folosite pentru ambalarea substanțelor psihoactive.

Totodată, din cercetări, a reieșit faptul că, în vara anului 2021, bărbatul ar fi deținut, în locuința sa din municipiul Bistrița, 100 de grame de substanță psihoactivă, cunoscută sub numele de „sare de baie” și 1 kilogram de cannabis, în scopul comercializării.


În timpul desfășurării percheziției domiciliare, din municipiul Bistrița, a fost depistat un cetățean spaniol, de 45 de ani, care s-a prezentat la locația percheziționată conducând un autoturism. Asupra acestuia, polițiștii au descoperit două plicuri, în care se afla o substanță vegetală susceptibilă a avea efect psihotrop. 


În urma testării cu aparatul DrugTest de către polițiștii Biroului Rutier, a reieșit faptul că șoferul este pozitiv în cazul substanței cannabis, fiind condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.


Ulterior, la solicitarea polițiștilor, bărbatul a predat de la locuința sa un recipient, în care se aflau mai mulți muguri vegetali susceptibili a avea efect psihotrop.
 
            
La data de 10 mai a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, la imobile folosite de către cetățeanul spaniol, în municipiul Bistrița și Ragla. 


În urma activităților, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 10 grame de substanță vegetală, de culoare verde olive, susceptibilă a avea efect psihotrop, un cântar de precizie, un grinder ce conținea urme de substanță vegetală și mai multe plicuri de tip zip-lock.


Din cercetări, a reieșit faptul că cetățeanul spaniol ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, cantități de cannabis, efectuând, totodată, în cursul anului 2021, mai multe operațiuni de vânzare.


Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea documentării întregii activități infracționale, în baza ordonanței de delegare emisă de procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. –Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, cu privire la infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă, fără drept, violare de domiciliu și amenințare, trafic de droguri de risc, deținere de droguri în scop de consum propriu și orice operațiuni cu substanțe psihoactive, bănuit de comiterea faptelor fiind bărbatul, de 33 de ani, din Sângeorz Băi.

În urma delegării D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, polișitii continuă documentarea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc, deținere de droguri în scop de consum propriu și orice operațiuni cu substanțe psihoactive și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe de care este bănuit bărbatul, de 45 de ani, cetățean spaniol.

Activitățile de cercetare penală au fost realizate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, Serviciul Criminalistic și polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii