Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar de delapidare cu prejudiciu de 4.700 de lei! (VIDEO)

ro

01 Nov, 2023 14:23 892 Marime text

La data de 31 octombrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în Capitală și în județele Călărași și Buzău într- un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare, prejudiciul fiind de 4.700 de lei.

În fapt, la data de 13 octombrie 2023, în jurul orei 23.45, Secția 13 Poliție a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie, angajată a unei societăți, cu privire la faptul că la aceeași dată, în jurul orei 23.30, un bărbat, având fața acoperită, ar fi pătruns în incinta punctului de lucru, iar prin acte de violență, ar fi sustras 4.700 de lei, bani proveniți din încasările realizate în decursul zilei, după care, acesta ar fi părăsit zona.

Având în vedere cele constatate, cauza a fost preluată de către Serviciul de Investigații Criminale.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, aspectele sesizate nu coincid cu realitatea faptelor petrecute, conturându-se următoarea stare de fapt:

La data de 13 octombrie 2023, în baza unei înțelegeri prealabile între femeia de 29 de ani și alte două femei, ar fi stabilit să sustragă încasările societății la care prima dintre acestea era angajată, transmite Poliția Română. 

Astfel, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aceasta ar fi scos din spațiul de depozitare, 4.700 de lei, pe care îi avea în gestiune, așezându-i la vedere, astfel încât femeia de 27 de ani, să-i poată sustrage, în contextul simulării comiterii unei tâlhării, prin folosirea unui spray iritant lacrimogen.

Acestea ar fi fost ajutate de alte două persoane, respectiv un bărbat de 27 de ani, precum și de o femeie de 19 ani, care le-ar fi acordat sprijin, transportând persoanele bănuite cu mașina.

Din cercetări s-a mai stabilit că banii sustrași ar fi fost însușiți în diferite cote, de toate persoanele bănuite.

În vederea administrării materialului probator, în dimineața de 31 octombrie 2023, polițiștii au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, persoanele bănuite fiind depistate și conduse la sediul Serviciului de Investigații Criminale pentru audieri.

Cei patru bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.



De asemenea, au fost solicitați si luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale,  a mai punctat sursa citată. 

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai precizează Poliția. 



Citește și: 

Victimă sechestrată și exploatată sexualPoliția dezvăluie detalii șocante despre o rețea de trafic de persoane (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii