Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimă sechestrată și exploatată sexual Poliția dezvăluie detalii șocante despre o rețea de trafic de persoane (VIDEO)

ro

01 Nov, 2023 14:13 809 Marime text
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud,  au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

S-a reținut că, în august 2021, bănuitul ar fi recrutat prin inducere în eroare, prin promisiuni de angajare la un abator în Germania, o persoana vătămată majoră, în scopul exploatării ei sexuale,transmite un comunicat din partea Poliției Române. 
 
Astfel, după ce ar fi transportat și cazat victima (într-o localitate din landul Niedersachsen), i-ar fi reținut documentele de identitate, determinând-o, inclusiv prin acte de violență și prin lipsire de libertate, să practice prostituția în folosul său.
 
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că bărbatul ar fi sechestrat persoana vătămată, într-o încăpere fără
acces la hrană și apă, ulterior obligând-o să întrețină raporturi sexuale, cu mai mulți clienți și însușindu-și sumele obținute din exploatarea acesteia.
 
La data de 31 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, a mai punctat sursa citată. 
 
În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud  a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
 


Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, punctează Poliția. 





Citește și:

Omar Hayssam cere să fie eliberat condiționat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii