Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru mandate de percheziție, în București și Mehedinți. Cauza, evaziunea fiscală

ro

22 Nov, 2023 12:49 740 Marime text
Sursa foto: Facebook


 
  • În această dimineață, 22 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți  și Poliției Sectorului 1 București au pus în executare patru mandate de percheziție, la sediul unei societăți și locuințele mai multor persoane fizice, din municipiul București și județul Mehedinți, potrivit Poliției Române. 

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2022, o femeie, de 32 de ani, a evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale, respectiv prestări de servicii, în baza a 259 de facturi, în valoare totală de 1.300.000 de lei.
 
Astfel, a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 237.037 de lei.
 
Ulterior, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, a transmis fictiv părțile sociale deținute, către o altă societate comercială, administrată de un cetățean, de 45 de ani, din spațiul extracomunitar, conform sursei.
 

„A fost emis un mandat de aducere, femeia urmând a fi condusă la audieri, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată și transmiterea fictivă a părților sociale”, menționează polițiștii.
 

În cauză, cercetările continuă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mehedinți.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, specifică sursa citată.
 

 
 Citește și
Percheziții la persoane bănuite de schingiuirea animalelor și folosirea de animale vii pentru dresaj
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii