Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii PDL o iau pe calea bisericii? Gigi Chiru şi Florin Gheorghe au amendamente la Legea bugetului de stat

ro

27 Jan, 2013 21:58 2472 Marime text
amendamente_pdl_1.jpgSenatorul Colegiului 4, Gigi Chiru, şi deputatul Colegiului 10, Florin Gheorghe, şi-au prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, amendamentele depuse la Legea bugetului de stat. Democrat-liberalii solicită suplimentarea bugetelor ministerelor Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Sănătăţii, Învăţământului, dar şi a bugetului Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Gigi Chiru solicită alocarea a 10,3 milioane de euro pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa şi a sumei de aproximativ 2,2 milioane de euro pentru reamenajarea Parcului Tăbăcărie. Senatorul PDL vrea, de asemenea, alocarea sumei de aproximativ un milion de euro pentru reabilitarea şi dotarea cu mobilier a Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi a aproximativ 1,6 milioane euro pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Clinicii de Cardiologie a Spitalului Judeţean.

 Tot din bugetul Ministerului Sănătăţii parlamentarul constănţean solicită suma de aproximativ 1,6 milioane de euro pentru reparaţii şi pentru dotarea cu mobilier şi echipamente performante a Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean Constanţa, precum şi a 3,2 milioane de euro pentru reabilitarea Staţiei Centrale pentru Sterilizare a spitalului. Nu în ultimul rând, Chiru ar vrea şi alocarea a 3,7 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud. Asta deşi pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa de joi este inclus un proiect de hotărâre care prevede tocmai desfiinţarea acestui spital şi reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În ceea ce priveşte bugetul SGG, senatorul Colegiului 4 solicită alocarea sumei de 800.000 euro pentru finalizarea construcţiei ansamblului bisericesc-social cu hramul „Sfântul Arhidiacon şi Întâiul Mucenic Ştefan", a aproximativ 114.000 euro pentru finalizarea bisericii „Sf. Antonie cel Mare şi Sf. Iosif Mărturisitorul", dar şi a aproximativ 250.000 euro pentru finalizarea bisericii „Adormirea Maicii Domnului".

Amendamente pentru Colegiul 10

În ceea ce-l priveşte pe deputatul Florin Gheorghe, acesta a declarat că a depus şapte amendamente personale, dar şi că alte şapte aşteaptă să fie depuse ca urmare a rugăminţilor primarilor din judeţ. Acestea din urmă privesc investiţii în localităţile Poarta Albă, Castelu şi Adamclisi.

Noul deputat constănţean solicită 50.000 lei pentru construirea Complexului Sportiv Polivalent „Badea Cârţan", 500.000 lei pentru dotarea cu mobilier urban şi pentru reabilitarea pasajului subteran de pe strada Ştefan cel Mare, 3,6 milioane lei pentru construcţia unei grădiniţe cu program prelungit pe strada Traian şi 50.000 lei pentru grădiniţa 56 din incinta Portului Constanţa. Totodată, fostul consilier local susţine un amendament pentru alocarea sumei de 50.000 lei pentru modernizarea sălii de sport şi a terenurilor Clubului Sportiv Şcolar 1 nr. 1, precum şi unul pentru alocarea sumei de 100.000 lei pentru Liceul Teoretic „Ovidius" (dotarea laboratoarelor).

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2013 intră astăzi în dezbaterile comisiilor parlamentare permanente. Potrivit declaraţiilor făcute săptămâna trecută de Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, dezbaterea pe bugetul de stat trebuie să aibă loc pe 5 februarie, începând de la ora 09.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii