Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii au găsit soluţia pentru a scădea accidentele pe trecerile de pieton! Ce propunere au făcut (document)

ro

27 Mar, 2019 00:00 1761 Marime text
Pe masa Camerei Deputaţilor a ajuns un proiect care a fost recent votat în Senat, privind iluminatul trecerilor pentru pietoni din toată ţara.
Astfel, la data de 25 martie 2019, proiectul a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, fiind votat şi adoptat de Senat la data de 20 martie 2019.

Iniţiatori şi semnatari sunt din toate partidele politice. Conform expunerii de motive, în urma mai multor studii realizate privind trecerile pentru pietoni concluzia a fost una – realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopţii îmbunătăţeşte în mod cert siguranţa participanţilor la trafic. Prin urmare, locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru şofer atât pe timpul zilei cât şi pe timpul nopţii.
Propunerea legislativă instituie obligaţie şi circumstanizează snesul următor: la un an de la data publicării legii în Monitorul Oficial al României, autorităţiile administraţiei publice locale au obligaţia să asigure iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare sau marcaje, de pe sectoarele de drumuri internaţionale, naţionale şi de interes judeţean situate în intravilanul localităţilor, prin utilizarea sistemelor de iluminat public performante din punct de vedere energetic. Neîndeplinirea acestei obligaţii de către autorităţile administraţiei publice locale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza forma adoptată de către Senatul României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii