Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:52 25 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul privind programele de calificare de nivel 1, în transparență decizională. Iată ce meserii sunt vizate! (document)

ro

19 Oct, 2018 00:00 360 Marime text
Ministerul Muncii și Justiției Sociale a publicat, la data de 18 octombrie, în transparență decizională, Ordinul nr. 2236/17.10.2018 privind aprobarea Listei ocupațiilor elementare pentru care se pot organiza programe de calificare de nivel 1.
 
Potrivit ordinului, persoanele juridice interesate de organizarea programelor de calificare pentru nivel 1 trebuie să solicite Ministerului Muncii și Justiției Sociale actualizarea Nomenclatorului calificărilor conform art. 6 al Ordinului ministrului muncii, solidarității sociale și familiei și al ministerului educației, cercetării și tineretului pentru aprobarea Nomenclatorului calificărilor pentru care se pot organiza programe finalizate cu certificate de calificare, cu modificările și completările ulterioare.
 
Ocupațiile elementare pentru care se pot organiza programe de calificare de nivel 1 sunt: menajeră, femeie de serviciu, lucrător room-service hotel, curățătoreasă lenjerie, îngrijitor animale, muncitor manipulare și pregătire furaje, văcar, îngrijitor pomi, muncitor piscicol, lucrător la amenajare terenurilor sportive, îngrijitor spații verzi, ambalator manual, marcator piese, cărăuș, încărcător-descărcător, legător de sarcină, manipulant mărfuri, operator transport și distribuire butelii de GPL, muncitor spălare și curățare cisterne, muncitor în serviciile de trafic aerian, ajutor bucătar, lucrător operativ pentru autocompactoare, lucrător utilaje specializate pentru salubrizare, îngrijitor câini în adăposturi, incinerator, cantaragiu, încasator și cititor contoare de energie electrică, gaze, apă, operator deratizare, dezinsecție, dezinfecție, garderobier, controlor poartă.
 
Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro , în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 18.10.2018 – 27.10.2018.
 
În secțiunea „Documente” puteți vizualiza ordinul publicat în transparență decizională pe portalul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii