Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatorii din turism vor putea primi 40 de euro pentru fiecare turist străin. Care sunt condițiile

ro

09 May, 2022 21:31 1317 Marime text
Turist Sursa foto cu rol ilustrativ Pixabay
  • Operatorii din turism vor putea primi 40 de euro pentru fiecare turist străin care a achiziţionat şi plătit, printr-o agenţie organizatoare de turism de incoming în România, un sejur turistic sau circuit de cel puţin patru nopţi de cazare în ţara noastră, prevede un proiect privind schema de ajutor de minimis publicat în consultare publică de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

"Incomingul este deosebit de important, fiind o activitate de export pentru ţară, prin contribuţia de valută adusă în România de către vizitatorii străini. Din acest motiv, lansăm spre consultare publică schema de minimis care va contribui la repoziţionarea noastră, ca destinaţie competitivă. Concret, cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea acestor pachete turistice vor fi decontate parţial cu fonduri de la bugetul de stat. Iniţiativa va facilita activitatea economică a mediului privat, aspect ce se traduce în atragerea turiştilor străini, în creşterea încasărilor provenite din turism şi, prin urmare, în creşterea contribuţiei turismului în PIB", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul de resort, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, sprijinul financiar de la bugetul de stat va fi acordat astfel: 40 de euro pentru fiecare turist străin care a achiziţionat şi plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenţie organizatoare de turism de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel puţin 4 nopţi de cazare în România; suplimentar 2 euro pentru fiecare noapte petrecută în plus, peste cele patru, în cadrul aceluiaşi sejur sau circuit turistic.

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de minimis, pe întreaga durată de aplicare a acesteia, respectiv de la data adoptării şi până la 31 decembrie 2023, este de maximum 20 de milioane de lei, în limita creditelor bugetare şi de angajament aprobate anual prin legea bugetului de stat.

Numărul maxim al operatorilor economici care vor beneficia de sprijin se estimează la 1.200 (agenţii de turism organizatoare care pot derula turism de incoming), iar înscrierile în cadrul programului se vor realiza exclusiv digital, prin intermediul unei noi aplicaţii informatice.

Sursa AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii