Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţie ratată de chirurgii germani

ro

12 Nov, 2010 02:17 3437 Marime text
cap_6.jpgAnunţată cu o lună în urmă ca o veste bună, venirea unei echipe formate din patru medici chirurgi cardiovasculari din Baden, Germania, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa s-a transformat într-o catastrofă.

pacient_mort_sectie_terapie_intensiva.jpgAceştia, în frunte cu Tejas Alexander, şeful clinicii de chirurgie cardiovasculară din Baden, au fost invitaţi de colegii lor din Constanţa să realizeze „în premieră pentru Constanţa şi chiar pentru România", după cum susţinea Dănuţ Căpăţînă, managerul SCJU, operaţii de bypass coronarian fără circulaţie extracorporeală. Au fost selectaţi şase pacienţi care necesitau această intervenţie şi care erau entuziasmaţi de onoarea ce li s-a făcut. Potrivit unor surse medicale, miercuri, în prima zi destinată operaţiilor, unul dintre pacienţi a ajuns de pe masa de operaţie direct conectat la aparte. Diagnosticul iniţial al pacientului era de stenoze de arteră coronară. Sursele spun că Tejas Alexander este un mare chirurg, însă medicii care l-au asistat nu sunt chiar atât de pricepuţi. De aceea, primului pacient operat după metoda propusă, fără circulaţie extracorporeală, i s-a oprit inima de cinci ori, făcându-i-se masaj cardiac şi resuscitare de fiecare dată. După aceea, operaţia s-a refăcut prin metoda clasică şi i s-a pus o inimă artificială de 1.500 de euro. Ieri, pacientul mai era ţinut în viaţă doar de aparate, vehiculându-se ideea că acesta va fi declarat mort de-abia după ce chirurgii vor pleca din ţară, pentru a nu se crea un scandal în jurul acestei operaţii nereuşite. Aceleaşi surse susţin că aceşti medici ar urma să preia clinica de chirurgie cardiovasculară din Constanţa, după ce şi acest „serviciu" va fi externalizat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mna 12 Nov, 2010 17:00 rea este lumea
  • mna 12 Nov, 2010 14:49 Va pot spune ca acesti medici m au salvat....medicii din romania mi au spus ca trebuie sa ma operez de urgenta......iar acesti medici mau scapat de ciopartit printr in stent.
  • Florin 12 Nov, 2010 08:33 Cand o sa scapam de Nicusor Constantinescu si specialistii adusi de oamenii lui care acum se pare ca probabil omoara oameni. Astia-s specialisti nu asa zicea acest Nicusor Constantinescu despre medicii constanteni acum ce zice de astia?