Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RO ALERT Alertă emisă de autorități, în urma incendiului de la Rafinăria Midia Năvodari

ro

21 Jun, 2023 15:56 3249 Marime text
 Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Pompierii ISU Constanța au fost alertați de o explozie, urmată de un incendiu la rafinăria din Năvodari. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.  Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele  din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF. 


În mesajul ROALERT, populația este încurajată să evite zona, și să lase căile de acces libere pentru intervenții.Citește și:

Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii