Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O bicicletă a ajuns din fața unui magazin...direct la amanet. Făptașul, reținut de polițiști

ro

22 Jun, 2022 21:50 1227 Marime text
Bicicletă, foto: pexels Marți, 21 iunie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui tânăr față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar privind săvârșirea unei infracțiuni de furt.

 

Cercetările au fost declanșate la data de 8 iunie a.c., când polițiști ai Secției 1 au fost sesizați de către o persoană, cu privire la faptul că spre sfârșitul lunii mai a.c.,  persoane necunoscute i-au sustras bicicleta, lăsată neasigurată, în fața unui magazin din sectorul 1.

 

În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un tânăr., transmite DGPMB. 

 

La data de 21 iunie a.c., a fost pus în executare un mandat de aducere, emis pe numele tânărului, acesta fiind depistat și condus la audieri.

 

În baza probatoriului administrat în cauză, în sarcina bănuitului s-a stabilit că joi, 27 mai a.c.,în jurul orei 14.00, acesta ar fi sustras o bicicletă lăsată neasigurată în dreptul unui imobil din sectorul 1, cauzând un prejudiciu estimat la 2.000 de lei.

 

Din cercetări, și cu sprijinul colegilor Secțiilor 6 și 7, s-a mai stabilit că bărbatul ar fi depus bunul în regim de amanet, la o societate din sectorul 2, acesta fiind recuperat și predat persoanei vătămate.

 

Față de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

Cercetările sunt continuate de Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii