Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă, la dezbaterea organizată de „The Heritage Foundation” pe tema relațiilor româno-americane

ro

06 Oct, 2020 20:02 1739 Marime text
  • În intervenția sa, ministrul apărării naționale a punctat relațiile consistente existente la nivelul apărării  între România și Statele Unite ale Americii. 
  • Un subiect aparte dezbătut în videoconferință a fost cel legat de dinamica mediului de securitate regional, respectiv la Marea Neagră. 
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat marți, 6 octombrie, la o dezbatere în sistem de videoconferință despre relațiile româno-americane, organizată de think tank-ul „The Heritage Foundation”.

În intervenția sa, ministrul apărării naționale a punctat relațiile consistente existente la nivelul apărării  între România și Statele Unite ale Americii, subliniind demersurile realizate în cadrul Parteneriatului Strategic dedicate aprofundării dimensiunii de apărare. Ministrul Ciucă a accentuat faptul că  Parteneriatul Strategic RO-SUA reprezintă unul dintre pilonii fundamentali în arhitectura de securitate şi apărare a României.

Un subiect aparte dezbătut în videoconferință a fost cel legat de dinamica mediului de securitate regional, respectiv la Marea Neagră, fiind realizată și o trecere în revistă a eforturilor înregistrate la nivelul NATO, ca urmare a deciziilor asumate de aliați începând cu 2014, dupa anexarea ilegală a Crimeei de Federația Rusă.

„Avem nevoie de o abordare unitară a prezenței aliate, respectiv a SUA, în măsură să răspundă provocărilor la adresa securității euroatlantice. România rămâne un partener serios, de încredere, care își menține angajamentele luate și rămâne alături de aliați în îndeplinirea obiectivelor”, a declarat ministrul Ciucă.

„Înzestrarea Armatei României, în baza angajamentului Guvernului de a aloca pentru sectorul de apărare două procente din PIB, rămâne o prioritate a mandatului meu ministerial”, a mai spus Nicolae-Ionel Ciucă, accentuând faptul că 2020 este al patrulea an consecutiv în care România prevede în buget acest procent, ceea ce face ca investițiile în echipamente militare să continue, iar calendarele de instrucție și pregătire, planificate împreună cu aliații și adaptate crizei sanitare mondiale, să dezvolte capacitatea de luptă a militarilor.


La discuții au participat șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, Simona Cojocaru.

 Detalii despre think tank-ul Heritage Foundation pot fi accesate la adresa https://www.heritage.org/about-heritage/mission. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii