Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae-Ionel Ciucă, discuție cu ambasadorul Italiei la București. Care este valoarea schimburilor comerciale între cele două țări

ro

16 Feb, 2022 17:14 2561 Marime text


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni. Discuția aprofundată s-a derulat în contextul excelentelor relații bilaterale și a Parteneriatului Strategic menționat de către ambele părți, informează miercuri, 16 februarie, Guvernul României. 

Excelentele relații româno-italiene pot fambai regăsite în schimburile economice și comerciale, în integrarea românilor în Italia și a italienilor în România, în susținerea reciprocă în momente dificile, așa cum s-a întâmplat în pandemie, prin detașarea unei unități voluntare de medici în Italia, în 2020, și sprijinul italian primit de România, în 2021.

Premierul Nicolae Ciucă a evocat experiențele pozitive ale bunei colaborări economice, industriale și militare pe care cele două părți le-au avut de-a lungul timpului.

Printre temele discutate s-a numărat problematica energetică și a prețurilor din perspectiva nevoii de echilibru între acțiunea de piață, nevoile și costurile furnizorilor și protecția acordată cetățenilor și companiilor mari și mici.

Potrivit sursei citate, partea italiană a insistat asupra propriilor realizări, precum și asupra expertizei economice.

Valoarea schimburilor comerciale între cele două țări este de peste 12 miliarde de euro la nivelul anului 2021, cu o balanță echilibrată. Investițiile directe italiene în România sunt de 9 miliarde de euro, pe primul loc ca număr și pe al doilea loc ca volum, după Germania.

Domeniile de investiții cele mai importante rămân cele din energie, mecanică de precizie sau din sfera agroalimentară, dinamica investițiilor italiene incluzând o investiție majoră în oțeluri speciale și o alta în domeniul înaltelor tehnologii, se mai arată în document. 

Interesele reciproce ale ambelor părți au fost evocate, ca și susținerea în privința evoluțiilor europene și internaționale.

Sursa foto: Guvernul României 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii