Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă consideră că aderarea României la spaţiul Schengen este o proritate

ro

01 Jun, 2022 11:57 1434 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), a avut mai multe întâlniri bilaterale cu oficiali europeni, luni, 1 iunie, în marja Congresului PPE de la Rotterdam, informează, miercuri, PNL. 

Astfel, el s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu și cu noul lider al Partidului Popular European, Manfred Weber. 

În cadrul întrevederii cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, Nicolae Ciucă şi-a exprimat susţinerea pentru implementarea rapidă a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse şi a condamnat cu fermitate războiul de agresiune declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit sursei citate, viitorul PPE, agenda curentă a UE, precum şi extinderea spaţiului Schengen au fost subiectele abordate în discuţiile cu preşedintele PE, Roberta Metsola.

Nicolae Ciucă a afirmat şi cu această ocazie că aderarea României la spaţiul Schengen este o prioritate pentru ţara noastră, care se bazează pe sprijinul total al Parlamentului European pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

La întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, discuţia a vizat situaţia de securitate din regiune şi sprijinul României pentru statutul de candidat al Republicii Moldova la UE, mai arată reprezentanții PNL. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii