Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă „Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei“

ro

24 Jan, 2024 13:14 633 Marime text
foto: Facebook.com Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat în mesajul cu ocazia celebrării a 165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, că în ciuda provocărilor, România a rămas astăzi un pol de stabilitate și democrație în regiunea noastră. 

Iată mesajul lui Nicoale Ciucă: 

La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, ne amintim că fiecare pas important din istoria noastră a fost posibil datorită unității și determinării poporului nostru. România are un destin istoric, iar acesta se referă la România Occidentală, europeană, suverană și independentă.

În ciuda provocărilor, România a rămas astăzi un pol de stabilitate și democrație în regiunea noastră. Politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre servirea adevăratelor nevoi ale oamenilor: școli și spitale moderne, drumuri mai bune care să unească regiunile țării, locuri de muncă, venituri mai mari și prețuri accesibile. A rămas la fel de actual îndemnul marelui om politic și de cultură Simion Bărnuțiu: „Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți!”.

Fondurile europene și sprijinul internațional nu sunt doar simboluri ale încrederii în România, ci și motoare ale dezvoltării noastre. România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală.

Drumul pe care mergem astăzi este cel corect. Avem nevoie în continuare de buni administratori ai fondurilor europene care să transforme România într-un pol de dezvoltare regional. Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei. Să fim încrezători și să fim uniți!

La mulți ani României moderne! La mulți ani, români!
Citește și:

Klaus Iohannis- „Alegerile din 2024 vor modela România de mâine“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii