Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

New Costineşti! Ca-n Dubai! Ministrul Trif reînvie ideea înfiinţării noii staţiuni dintre Costineşti şi 23 August

ro

29 Mar, 2019 00:00 2585 Marime text
Proiectul apariţiei unei noi staţiuni de lux la Marea Neagră este reaprins prin declaraţia lui Bogdan Trif, ministrul turismului, prezent joi la Constanţa. El a precizat că „New Costineşti” va fi gata, în documente, anul acesta, iar apoi vor începe lucrările de construcţie.
Trif doreşte parteneriat public-privat pentru finalizarea acestui resort care va transforma zona dintre Costineşti şi 23 August într-o staţiune ca în Dubai. Desigur, nu a dorit să dea mai multe detalii până când nu are toate datele problemei puse la punct. Ministrul a mai adăugat că doreşte creşterea întregului litoral, ţinând cont că anul 2018 a fost unul cu un număr foarte ridicat de turişti.
„În primul rând, pe ordonanţa care reglementează parteneriatul public-privat, ne dorim o nouă staţiune, un nou resort şi sper că anul acesta, cât mai curând, să dăm drumul la proiect. Este nevoie de un astfel de resort, care să fie la standardele zilelor noastre. Va fi „New Costineşti”. Ne dorim să revitalizăm tot litoralul Mării Negre, prin legea turismului, măsurile fiscale pe care le-a acordat anul acesta şi anul trecut. Anul trecut am avut un număr record de turişti pe litoralul Mării Negre şi în România. Turismul funcţionează în România. Vrem să îl facem, înaintăm proiectul apoi o să fie o licitaţie publică. Anul acesta vom avea, cu toată legislaţia, pus pe masă proiectul. Trebuie să avem totul pus la punct şi luat pas cu pas. Nu aş vrea să mă hazardez. Cu siguranţă, noi ne dorim anul acesta, cel mai târziu la anul cu documentele, apoi să începem construcţia”, a spus Bogdan Trif.
La finele lui august 2018, Guvernul a dat undă verde pentru o nouă staţiune la malul mării. „New Costinești” este proiectul care ar urma să pună pe hartă o staţiune ca în afară la Marea Neagră. Constă în realizarea de noi spații de cazare la standarde occidentale, prin valorificarea a aproximativ 2,5 km de plajă la Marea Neagră, din zona Costinești – 23 August, va conduce la dezvoltarea economică a zonei, la atragerea de investiții adiacente și, implicit, a turiștilor autohtoni și străini.

Proiectul constă în construirea a 4 resorturi de lux, pe o suprafață totală de peste 800 de hectare de teren, dar și a 8 hoteluri de 5 stele cu peste 4.000 de camere.

De asemenea, se va realiza construcția unei rețele de drumuri județene care să facă conectarea noii stațiuni de agrement cu drumul național DN39.
Nu este prima dată când se discută despre apariția unei stațiuni noi între Costinești și 23 August: în 2007 a existat un proiect asemănător însă a rămas doar un vis frumos.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii