Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negocieri-maraton pentru legea salarizării la Ministerul Muncii (GALERIE FOTO)

ro

18 Oct, 2023 20:29 1150 Marime text
foto: Ministerul Muncii Ministrul Muncii a avut negocieri-maraton pentru legea salarizării. Astfel, profesioniștii din transporturi, din autoritățile centrale și instituțiile cu autofinanțare și-au expus problemele din domeniile lor de activitate

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a discutat cu profesioniștii din transporturile aeronautice, Apele Române, energie, Agenția Nucleară și Deșeuri Radioactive, turism, Agenția Națională de Integritate, Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței și sindicatele reprezentative ale acestor instituții.

Discuțiile au avut loc în contextul elaborării proiectului legii salarizării în sectorul bugetar. Profesioniștii prezenți la dialog au expus provocările pe care le întâmpină la locurile de muncă și au susținut că este nevoie de o lege nouă care să elimine inechitățile din salarizarea în sistemul public.

„Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanța. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forța calificată de muncă”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: 

Vești bune pentru românii care au muncit în Italia! Dosarele de pensii vor fi soluționate mai rapid (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii