Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea vinde teren în Mamaia, chiar lângă hotelul ridicat de Nitalexil

ro

23 Sep, 2015 00:00 2113 Marime text
Primăria Constanţa intenţionează să vândă 17 metri de teren în staţiunea Mamaia. Suprafaţa nu este mare, dar, aşa cum se precizează pe site-ul municipalităţii, „poate deveni construibilă doar prin alipire la alt teren cu funcţiunea de apartamente de vacanţă, locuinţe permanente POT 100%, Cut 4“. Terenul este situat în staţiunea Mamaia, Carul C2, Vila V1-5. Aşadar, cei 17 metri pot fi achiziţionaţi de cei care au terenul în imediata vecinătate. Coincidenţă sau nu, firma Nitalexil SRL construieşte, în careul C2, vila V1-5, lot 20, un imobil de opt nivele cu spaţiu alimentaţie publică la parter şi apartamente la etaje, pentru care obţinuse de la Primăria Constanţa Certificatul de Urbanism nr. 3011/6.10.2014 şi Autorizaţia de Construire nr. 1228/05.09.2014. Aşadar, terenul ar putea fi foarte bine alipit celui deţinut de Nitalexil.

Citeşte şi

Proiectele imobiliare ale anului 2014: Cum va arăta blocul de opt etaje realizat de SC Nitalexil SRL în Mamaia
 
Aceasta nu este însă singura investiţie imobiliară a firmei. SC Nitalexil SRL a obţinut, pe data de 4 august, Autorizaţia de Construire nr. 1316, cu obiectul „Construire imobil P+6+7E parţial + 8E parţial, cu funcţiunea de locuire colectivă la etaje şi alimentaţie publică la parter“ pentru un imobil din Mamaia Nord, aleea Itaca nr. 2 A.

Citeşte şi

Un bloc de opt etaje va fi ridicat în staţiunea Mamaia. Investitorul - SC Nitalexil SRL

Cine este însă Nitalexil?

Aşa cum arată Registrul Comerţului, consultat pe data de 22 septembrie 2015, Nitalexil SRL a fost înregistrată în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan. Firma, care se ocupă de „activităţi ale agenţiilor turistice“, are ca asociat persoană juridică firma Seaside Estate Company SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu (70% din capitalul social), asociat persoană fizică fiind Radu Marin (30% din capitalul social). De administrarea afacerii se ocupă tot Radu Marin. Cât despre Seaside Estate Company SRL, aceasta a fost fondată în anul 2006 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, Complex Sportiv Badea Cârţan. Firma are un capital social subscris de 35.200 de lei, integral vărsat, compus din 100 de părţi sociale, în valoare de 352 de lei fiecare. Asociaţi persoane juridice sunt: SC Nitalexil SRL, cu 34 de părţi sociale (34% din capitalul social), Gypsy Investments INC (sediul social în Liberia), cu 33 de părţi sociale (33% din capitalul social), Rectangle Transport Ltd (sediul social în Liberia), cu 33 de părţi sociale (33% din capitalul social).
 
În urmă cu ceva timp însă, administrator al Nitalexil SRL era Adrian Mihai Mânăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pesedist şi apropiat al lui Radu Mazăre. Acesta a deţinut, la un moment dat, şi afacerea Puppy Vet, cea care se ocupă în prezent de câinii comunitari ai Constanţei. Seaside Estate Company şi Nitalexil deţin împreună SC Principal SN SRL, afacere administrată de Alexandru Florian Ilie, şeful de cabinet al lui Alexandru Mazăre, fratele primarului şi membru al Organizaţiei Judeţene de Tineret Constanţa a Partidului Social Democrat.

Citeşte şi

Umbra lui Mînăstireanu. La Biobază: Pe cine hrănesc câinii vagabonzi (?!)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii