Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele imobiliare ale anului 2014 Cum va arăta blocul de opt etaje realizat de SC Nitalexil SRL în Mamaia

ro

30 Oct, 2014 00:00 3329 Marime text
SC Nitalexil SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+8 E cu spaţiu alimentaţie publică la parter şi apartamente la etaje“, pentru care obţinuse de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism nr. 3011/6.10.2014 şi autorizaţia de construire nr. 1228/05.09.2014. Investiţia va fi realizată în staţiunea Mamaia, careu C2, V1-5, LOT 20.

Potrivit memoriului de prezentare, pe amplasamentul studiat se propune realizarea unui imobil P+8E cu funcţiunea de „spaţiu alimentaţie publică la parter şi apartamente la etaje“. Imobilul se compune dintr-un singur volum şi va fi amplasat pe limitele de proprietate ale lotului. Clădirea propusă are dimensiunile în plan de 17,20 de metri în lungime şi de 12,50 de metri în lăţime, latura lungă fiind paralelă cu aleea de acces. Intrarea în clădire se realizează pe latura de est pentru spaţiul de alimentaţie publică şi latura de vest pentru apartamente. Vor fi amenajate 48 de locuri de parcare în exterior. Clădirea va avea un regim de înălţime de P+8E, parterul cuprinzând zona de acces la etaje şi un spaţiu de alimentaţie publică, cu zonele de anexe necesare. Suprafaţa construită a imobilului va fi de 222 mp, iar cea desfăşurată, de 2.251,60 mp. Pe nivelele 1-8, vor fi amplasate apartamente cu două camere şi garsoniere (câte două apartamente cu două camere şi trei garsoniere pe fiecare nivel).

Din datele tehnice ale proiectului

Clădirea va fi realizată pe structură de tipul stâlpi şi grinzi, din beton armat monolit, cu fundaţie de tip radier general, realizat pe o pernă de piatră cu grosimea de un metru. Închiderile se vor realiza cu zidărie din BCA dublată de termoizolaţie din polistiren expandat de zece cm grosime, iar acoperirea se va face în terasă necirculabilă. Structura de rezistenţă este de tip cadre din beton armat monolit. Pereţii exteriori sunt realizaţi din zidărie de BCA GBN 50, cu grosimea de 30 cm. La interior, zidurile despărţitoare între apartamente vor fi realizate din zidărie de BCA cu grosimea de 25 cm, iar cele despărţitoare din interiorul camerelor vor fi realizate din zidărie de BCA cu
grosimea de 15 cm, conform planurilor de arhitectură.

Fundarea se face direct pe stratul de nisip şi va fi alcătuită dintr-un radier din beton armat. Pentru îmbunătăţirea terenului de fundare, a fost prevăzut un pat de piatră spartă cu grosimea de un metru, iar acoperişul este de tip terasă necirculabilă.
Închiderea exterioară a construcţiei nou create se va realiza din zidărie din blocuri de BCA cu grosimea de 30 cm, iar la exterior, se va izola cu 10 cm de polistiren expandat detensionat de faţadă, conform specificaţiilor din planşele de arhitectură.

Din datele Registrului Comerţului

Potrivit Registrului Comerţului, societatea Nitalexil SRL are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan. Înfiinţată în anul 2001, firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii SC Nitalexil SRL sunt SC Seaside Estate Company SRL, care deţine 14 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 70%, şi Radu Marin, născut în anul 1947, în comuna Patru Fraţi, judeţul Ialomiţa, care deţine şase părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 30%. Administratorul societăţii este Radu Marin. SC Nitalexil SRL desfăşoară „activităţi ale agenţiilor turistice“. Cât priveşte societatea Seaside Estate Company SRL, aceasta a fost înfiinţată în anul 2006 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan. Capitalul social subscris este de 35.200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 352 de lei. Asociaţii societăţii sunt SC Nitalexil SRL, care deţine 34 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 34%, Gypsy Investments INC (cu sediul social în Liberia), care deţine 33 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 33%, şi Rectangle Transport LTD (cu sediul social în Liberia), care deţine 33 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 33%. Mai exact, cele două firme, Nitalexil SRL şi Seaside Estate Company SRL, se contopesc în totalitate. Administratorul societăţii este Marius Cristian Coman, născut în anul 1976, în Bucureşti. Societatea desfăşoară „activităţi speciale de construcţii“. Până în anul 2013, administratorul societăţii Seaside Estate Company SRL a fost Adrian Mânăstireanu, fostul director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, un apropiat al primarului Radu Mazăre.

Seaside Estate Company şi Nitalexil, asociaţi în SC Principal SN SRL

Seaside Estate Company şi Nitalexil deţin împreună SC Principal SN SRL, afacere administrată de Alexandru Florian Ilie, fostul şef de cabinet al lui Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei. Principal SN a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social, după cum era de aşteptat, tot în Complexul Sportiv Badea Cârţan. Capitalul social subscris este de 10.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 1.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. După cum am menţionat, asociaţii societăţii Principal SN SRL sunt Seaside Estate Company SRL şi Nitalexil SRL, ambii asociaţi deţinând câte 500 de părţi sociale. Administratorul societăţii este Ilie Florian Alexandru. Activitatea principală a societăţii este legată de „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“. De altfel, pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în Complexul Sportiv Badea Cârţan, funcţionează şi societăţile Holland Developement Group, Millenium Global Development SA, SC Bulevard SA, firme implicate în Dosarul Retrocedărilor în care este cercetat primarul Radu Mazăre.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii