Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:44 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea caută firmă pentru ridicarea maşinilor abandonate în Constanţa

ro

23 May, 2017 00:00 2986 Marime text
Municipalitatea anunţă achiziţia serviciului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate (neînscrise în circulaţie) de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa.
 
Serviciile de depozitare şi de transport rutier au o valoare estimată de 50.400,00 de lei fără TVA. Durata contractului de prestare servicii este de 12 luni de la data semnării şi înregistrării contractului de ambele părţi. Serviciul cuprinde ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate (neînscrise în circulaţie) de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa şi se va derula ori de câte ori este necesar. Cerinţele sunt precizate în caietul de sarcini, publicat pe site-ul Primăriei. Criteriul de adjudecare este preţul cel mai scăzut. Termenul-limită de primire a ofertelor este 8.06.2017.
 
Vă reamintim că, din această lună, Poliţia Locală a început acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate din municipiul Constanţa.
Este vorba de ridicarea autoturismelor abandonate atât pe domeniul public, cât şi pe cel privat, în conformitate cu Dispoziţia nr. 922 din 27.04.2017 a primarului Decebal Făgădău privind declararea unor vehicule ca fiind abandonate identificate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa şi ridicarea acestora.

Cei care vor să îşi recupereze maşinile trebuie să facă o cerere către Primăria Constanţa şi să achite taxa de ridicare, dar şi amenzi. „Taxa de ridicare este de 504 lei, la care se adaugă şi o amendă, între 1.000 şi 2.000 de lei, pentru că nu s-au conformat la măsurile dispuse în somaţie de degajare a domeniului public sau privat“, spune Valentina Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale. Taxa de ridicare se achită la casieriile Primăriei.

Maşinile abandonate identificate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa sunt depozitate timp de cinci zile, conform contractului încheiat de municipalitate, pe strada Vârful cu Dor (lângă incinerator). După cele cinci zile, autoturismele nerevendicate intră în proprietatea municipiului. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii