Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Turismului a petrecut 1 Mai în Vama Veche. Nicolae Bucovală compară tarifele de pe litoral cu cele din Singapore

ro

02 May, 2019 00:00 2745 Marime text
Bogdan Trif, ministrul Turismului, a fost pe litoral să petreacă minivacanţa de 1 Mai. Ieri a avut loc şi o conferinţă de presă, la care a participat alături de ministru Nicolae Bucovală, în calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, şi Mohammad Murad, cunoscutul afacerist de pe litoral.
 
Bogdan Trif s-a declarat mulţumit de modul în care a debutat sezonul estival, după ce a declarat că noaptea de 30 aprilie spre 1 mai şi-a petrecut-o în Vama Veche, staţiune pe care o preferă an de an.
 
„Şi anul acesta a fost o deschidere reuşită de sezon. Am fost în Vamă, ca de obicei, şi pot spune că a fost un număr record de turişti şi anul acesta vom da vouchere de vacanţă. Îi am alături de mine pe reprezentanţii FPTR şi vom discuta zilele acestea cum să dezvoltăm sectorul turistic“, a spus ministrul Bogdan Trif.
 
40.000 de turişti s-au aflat în perioada Paştelui şi de 1 Mai pe litoral, conform datelor furnizate de reprezentanţii FPTR. Nicolae Bucovală a precizat că numărul este dublu faţă de perioada aceasta din anul precedent.
 
Murad a ţinut să laude guvernarea social-democrată pentru interesul ridicat pe care îl are statul faţă de turism. „Eu n-aş adăuga nimic. Ultimii doi ani putem spune că sunt îmbunătăţiri. Sper să nu fie doar o rezolvare temporară, referitor la fiscalitate. Stăm foarte bine. Am fost personal plecat după forţă de muncă în afară. Suntem fruntaşi în Europa la angajări de străini. Vrem să eliminăm cât mai mult birocraţia pentru aducerea forţei de muncă. Dacă putem aduce oameni de afară, de ce nu? Să plece românii în afara pe 2000 de euro pe lună, până aducem salariile la nivelul ăsta. Noi plătim taxe mari la stat pentru salarii. Patronatele sunt mulţumite de guvernarea PSD. Ce a făcut guvernul PSD pentru noi nu a făcut nimeni“, a spus Mohammad Murad.
 

Cât a scos din buzunar un turist?

 
Întrebat la conferinţă cât scoate un turist pe litoralul românesc din buzunar pentru a petrece minivacanţa de Paşte sau 1 Mai la Constanţa, Nicolae Bucovală a spus că preţurile sunt „ca în Singapore”. Desigur, a completat cu faptul că „preţul mediu pentru o cameră a fost 220 de lei pe litoral, fiind incluse micul dejun şi facilităţile pentru copii”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii