Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu S-a deschis circulaţia pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură Bucureşti (VIDEO)

ro

30 Dec, 2023 13:35 746 Marime text
  • Încă 8,7 kilometri din Autostrada de Centură Bucureşti au fost daţi în trafic sâmbătă, realizându-se astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.
     
Încă 8,7 kilometri din Autostrada de Centură Bucureşti au fost daţi în trafic sâmbătă, realizându-se astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„S-a deschis circulaţia pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură Bucureşti! Se realizează astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0. 2023 se încheie cu deschiderea parţială a circulaţiei pe lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%. Imediat după sărbători, în funcţie de condiţiile meteorologice, constructorul turc va relua execuţia, astfel încât să finalizeze tot lotul 2 (16,3 km), între Vidra şi Bragadiru, dar şi Lotul 1 (16,9 km), între Glina şi Vidra, ajuns şi el la un stadiu fizic de 81%. Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 şi DN6 (33,23 km), iar din toamnă între A1 şi A2 (51,19 km)”, a notat Grindeanu.


În ceea ce priveşte lotul 3, şeful de la Transporturi s-a arătat nemulţumit de stadiul lucrărilor.

„Constructorul grec de pe lotul 3 trebuie să înţeleagă la rândul său acest lucru şi să se mobilizeze exemplar pentru finalizarea lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru - Joiţa. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător!”, a avertizat acesta.


Valoarea celor trei contracte pentru proiectarea şi construcţia A0 Sud (finanţate din fonduri europene nerambursabile) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA), iar CNAIR şi-a respectat toate angajamentele financiare faţă de constructori, a încheiat sursa citată.



Citește și:
SURSE: Directorul general al TAROM, Bogdan Popescu, a demisionat din funcție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii