Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății propune introducerea Educaţiei pentru sănătate în şcoli de la 1 iunie 2022

ro

01 Jun, 2022 14:49 1163 Marime text
Ministrul Sănătății, foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, propune miercuri,1 iunie, într-un eveniment organizat de Salvați Copiii România, începerea demersului pentru sprijinirea introducerii în şcoli a Educaţiei pentru sănătate.

El a subliniat necesitatea începerii pregătirii profesorilor care vor susţine aceste cursuri. 

 

„Orele de Educaţie pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiţi pentru acest lucru. 

Îl provocăm şi pe domnul ministru Cîmpeanu cu această ocazie, pentru că tot e 1 Iunie şi să fie 1 Iunie 2022 ziua când declanşăm, dacă vreţi, o acţiune de sprijin la nivel naţional pentru introducerea Educaţiei pentru sănătate în şcoli cât mai repede, care trebuie făcută de cadre didactice ce sunt instruite în acest scop, în principiu profesori de biologie, diriginţi.

Noi le punem la dispoziţie cât de curând o curriculă de pregătire.

Trebuie să începem să formăm cadre didactice care vor, până la urmă trebuie să fie o chestiune care nu trebuie impusă, ei trebuie să dorească să facă acest lucru şi trebuie să aibă har (...) ca să poată să vă transmită cunoştinţele de care aveţi nevoie", a afirmat Alexandru Rafila. 


Alexandru Rafila a atras atenţia că Educaţia pentru sănătate presupune un ansamblu de cunoştinţe din care nu trebuie să lipsească aspectele de natură emoţională.
 

„Educaţia pentru sănătate nu se referă la un domeniu strict, mulţi o asociază, discutăm numai despre educaţia sexuală sau despre igienă. Este vorba despre un ansamblu.

Sănătatea emoţională este extrem de importantă şi nu numai pentru voi, ci şi pentru întreaga societate.



Eu cred că ar trebui să facem cursuri şi mulţi dintre cei care sunt în politică sau în poziţii de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoţională, pentru că atunci când iei o decizie trebuie să te gândeşti totdeauna la impactul deciziilor tale asupra modului de funcţionare a societăţii şi asupra emoţiei, asupra afectivităţii ce trebuie să existe în comunităţi, între oameni, între copii, între adulţi", a punctat Alexandru Rafila. 


Ministrul Sănătăţii a subliniat că, de foarte multe ori, conflictele între copii sau cele între adulţi şi cei mici sunt cauzate de imperfecţiunea componentei emoţionale, precizând că „nu vrem să vorbim despre trăirile noastre și cred că avem foare multe de făcut în acest domeniu”, informează Agerpres.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii