Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu „De-acum, deținuții au o a doua șansă! Aceștia vor avea acces la mai multe programe de calificare profesională”

ro

09 Nov, 2023 16:27 806 Marime text
Sursă foto: Facebook/Alina Gorghiu
  • Camera Deputaților a adoptat ieri proiectul de lege inițiat de Ministerul Justiției prin care Administraţia Naţională a Penitenciarelor va elabora programe de interes național de reintegrare în colaborare cu instituții publice, organizații guvernamentale și neguvernamentale.

„De-acum, deținuții au o a doua șansă! Aceștia vor avea acces la mai multe programe de calificare profesională”, transmite ministrul Justiției, Alina Gorghiu.


Camera Deputaților a adoptat ieri proiectul de lege inițiat de Ministerul Justiției prin care Administraţia Naţională a Penitenciarelor va elabora programe de interes național de reintegrare în colaborare cu instituții publice, organizații guvernamentale și neguvernamentale.

Spre exemplu, în închisori, mai mulți deținuți vor putea participa la cursuri de tâmplărie, construcții, agricultură, confecții, textile și multe alte tipuri de cursuri, care să fie corelate cu cerințele pieței muncii.

România are 23.688 de deținuți. Gradul de recidivă este de 36.75%, cea mai scăzută rată din ultimii 12 ani. Dintre ei, 6.065 muncesc în penitenciare, 250 sunt femei și 5.815 bărbați. Iar 2.273 de deținuți urmează cursuri școlare.

„E important să îi pregătim pentru momentul reintegrării în societate. E nevoie ca acești oameni să își poată găsi de muncă după eliberare. Mulți nu reușesc și comit din nou infracțiuni. Acest cerc vicios trebuie oprit.

Soluția este diversificarea cursurilor de calificare/recalificare profesională pentru deținuți. Ca să fie pe picioarele lor, oferta de formare trebuie să fie în acord cu cerințele pieței muncii și cu nivelul de studii.

Proiectul include și alte programe psihologice, educaționale și sociale. Mă refer aici la cursuri pentru dezvoltarea abilităților parentale, alfabetizare, educație juridică”, a încheiat aceasta.



Citește și:
DNA salută decizia autorităților italiene de extrădare în România a fostului șef al CJ Neamț legii și respectarea sentințelor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii