Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA salută decizia autorităților italiene de extrădare în România a fostului șef al CJ Neamț legii și respectarea sentințelor

ro

04 Nov, 2023 19:03 858 Marime text

Curtea de Casație din Italia a decis sâmbătă predarea lui Ionel Arsene autorităților din România, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Procurorul-șef al DNA consideră că încrederea cetățenilor în sistemul judiciar depinde de capacitatea instituțiilor de a demonstra că nimeni nu este mai presus de lege. Astfel, această decizie confirmă faptul că munca procurorilor și judecătorilor, împreună cu determinarea Ministerului Justiției, contribuie la recâștigarea încrederii cetățenilor în sistemul judiciar și la asigurarea unui sistem funcțional și imparțial.

Iată comunicatul pus la dispoziție de DNA:

În contextul deciziei definitive a autorităților italiene de extrădare în România a fostului șef al Consiliului Județean Neamț, în vederea executării pedepsei privative de libertate dispuse de instanțele naționale, Direcția Națională Anticorupție apreciază că această hotărâre vine în sprijinul eforturilor de aplicare a legii și de respectare a sentințelor judecătorești.

„Încrederea cetățenilor în actul de justiție depinde de capacitatea instituțiilor de a demonstra, fără urmă de dubiu, faptul că nimeni nu este mai presus de lege. Decizia de astăzi a Curții de Casație din Italia vine să confirme faptul că eforturile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de a investiga și proba faptele de corupție, munca judecătorilor de a analiza și de a decide cu privire la aceste probe, precum și determinarea Ministerului Justiției pentru aducerea în țară a persoanelor condamnate, în vederea executării pedepselor, creează premisele recâștigării încrederii cetățenilor într-un sistem judiciar funcțional și imparțial.”, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag.

Citește și:

Ministrul Justiției, Alina GorghiuCurtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii