Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu ambasadorul Italiei la București. Situația din regiunea Mării Negre, printre subiectele analizate

ro

21 Sep, 2023 15:12 737 Marime text
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit joi, 21 septembrie, la sediul MApN, vizita ambasadorului Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni.

Agenda de discuții a cuprins subiecte de actualitate de pe agendele NATO și UE, în contextul situației de securitate complexe din regiunea Mării Negre, precum și aspecte legate de cooperarea bilaterală.

Pe durata discuțiilor au fost evidențiate evoluțiile de securitate din regiune, în contextul războiului de agresiune din Ucraina și a importanței strategice a Mării Negre pentru securitatea întregului spațiu euro-atlantic.

„În context, ministrul apărării naționale a transmis aprecierea părții române privind angajamentul Italiei pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic și în regiunea Mării Negre, în special prin participarea constantă la misiunea de poliție aeriană întărită din România.

Întâlnirea a prilejuit și o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, fiind punctată consistența cooperării la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate. Nu în ultimul rând, ministrul Tîlvăr și ambasadorul Durante Mangoni au reiterat disponibilitatea consolidării cooperării în domeniul apărării, inclusiv prin extinderea relațiilor bilaterale militare la noi domenii de interes comun“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Citește și: 

Atenție șoferi! În această perioadă au loc deplasări de tehnică și personal pe teritoriul național către Poligonul Babadag
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii