Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:17 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa D’Italia, fostul sediu al Casei de Cultură a Tineretului Constanţa, scoasă la mezat de Ambasada Italiei. La ce preţ a fost evaluat imobilul (galerie foto)

ro

12 Apr, 2019 00:00 1853 Marime text
După ce în aprilie 2017, Ambasada Italiei la Bucureşti organizase mai multe licitaţii pentru valorificarea unor imobile aflate în proprietatea statului italian şi situate în România, iată că procedura se repetă şi în acest an.
 
Recent, pe site-ul Ambasadei Italiei la Bucureşti a fost postat un anunţ prin care se aduce la cunoştinţa eventualilor cumpărători că urmează noi licitaţii pentru valorificarea a cinci imobile. Bunurile imobiliare scoase la vânzare sunt situate în: Târgovişte, Calea Domnească nr. 165; Galaţi, strada Gării nr. 38; Brăila, strada R.S. Campiniu nr. 35; Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 42; Bucureşti, strada Luigi Cazzavillan nr. 26-28. Preţul de pornire a licitaţiei este stabilit în euro, conform expertizei de evaluare pentru fiecare lot în parte, astfel: Lot 1 - Târgovişte - preţ 47.000 euro, Lot 2 Galaţi - preţ 99.000 euro, Lot 3 Brăila - preţ 88.000 euro, Lot 4 Constanta - preţ 506.000 euro, Lot 5 Bucureşti - preţ 1.472.174 euro. Toate cheltuielile aferente redactării şi autentificării contractului de vânzare-cumpărare cad în sarcina cumpărătorului. Imobilul din Constanţa are numărul cadastral 5.462, o suprafaţă de teren de 577 mp intravilan, suprafaţă construită de 416 mp, acesta fiind în starea avansată de degradare.
 
Toate cheltuielile aferente redactării şi autentificării contractului de vânzare-cumpărare cad în sarcina cumpărătorului. Acţiunea de transfer al dreptului de proprietate se face prin act de vânzare, cu respectarea legislaţiei italiene, dar şi a legislaţiei române, privind publicitatea şi opozabilitatea actelor juridice. Ambasada Italiei îşi rezervă dreptul de a efectua vânzarea chiar şi în cazul în care va exista o singură ofertă, considerată valabilă, conformă şi adecvată, precum şi dreptul de a anula, a suspenda sau a revoca procedura de licitaţie în orice etapă, conform legislaţiei în vigoare. Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei, precum şi regulile de participare sunt prevăzute în prezentul anunţ şi în anexe, documente pe care participanţii sunt obligaţi să le cunoască înainte de prezentarea ofertei.
 
Pentru a participa la licitaţie, cei interesaţi vor trebui să transmită oferta economică, împreună cu documentaţia prevăzută mai jos, la Ambasada Italiei la Bucureşti cu sediul în strada Henri Coandă nr. 9, Sector 1, nu mai târziu de ora 13.00, în data de 10 mai 2019, cu sancţiunea excluderii. Ofertele se pot depune personal la Ambasada Italiei la Bucureşti de luni până vineri, între orele 9.00 şi 13.00 (dovada primirii documentelor se va face prin eliberarea unei chitanţe), sau pot fi transmise prin scrisoare recomandată, pe răspunderea exclusivă a ofertantului prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Se vor lua în considerare ora şi data de recepţie de pe ştampila Ambasadei Italiei. În vederea admiterii la licitaţie, fiecare ofertant va trebui să prezinte în original documentaţia care atestă constituirea unui fond de garanţie provizorie pentru garantarea ofertei, echivalent cu 10% din preţul de pornire al licitaţiei.
 

A fost sediul Consulatului Italiei la Constanţa

 
Casa D’Italia este clădirea în care, la Constanţa, în perioade diferite, a funcţionat Consulatul Italiei, iar înainte de 1989, Casa de Cultură a Tineretului. În prezent însă, este totul închis, baricadat. E drept, clădirea arată ca şi când ar fi abandonată. Ceea ce nu e tocmai departe de adevăr. După Revoluţia din decembrie 1989, imobilul a funcţionat din nou ca sediu al Consulatului Italiei. Clădirea a fost renovată în 1994 şi, ulterior, în 2004. Aici a locuit un consul al Italiei cu familia sa. La parter se organizau cursuri de limba italiană. La un moment dat, aici a existat şi o mică bibliotecă italiană. Cu timpul însă, imobilul a început să se degradeze.
 
Citeşte şi:
 
Ambasada Italiei vinde şase imobile. Unul dintre ele este fostul sediu al Casei de Cultură a Tineretului Constanţa (document+galerie foto)

A fost sediul Consulatului Italiei începând cu 1924 Clădire a statului italian, focar de infecţie în centrul Constanţei (galerie foto)

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii