Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava-şcoală Palinuro a Marinei Militare din Italia va acosta în portul din Constanţa. Va putea fi vizitată de către pasionaţii de navigaţie cu pânze

ro

10 Aug, 2018 13:46 1704 Marime text
Nava-şcoală Palinuro a Marinei Militare din Italia va acosta luni, 13 august, în portul din Constanţa, ea putând fi vizitată de către pasionaţii de navigaţie cu pânze, informează un comunicat de presă transmis, vineri, de către Ambasada Italiei la Bucureşti citat de Agerpres.ro
 

"Nava Palinuro este implicată în cea de-a 54-a campanie de instrucţie şi a îmbarcat 33 de elevi subofiţeri ai cursului 'Kratos' de la Şcoala de Subofiţeri din Taranto care, la bordul navei, vor învăţa ştiinţele nautice şi marinăreşti, dobândind astfel cunoaşterea directă a diferitelor activităţi asociate practicării profesiei de 'navigator pe mare', astfel încât aceştia să stăpânească în mod adecvat şi cu încredere viitorul lor loc de muncă. Unitatea a plecat în data de 23 iulie din portul Taranto şi după ce s-a oprit la Kos, la Istanbul şi acum la Constanţa, se va opri apoi la Batumi, la Cefalonia, revenind în Italia la Reggio Calabria şi, în final, la Livorno, unde elevii subofiţeri vor debarca la sfârşitul campaniei de instrucţie", precizează sursa citată.

 
Pe durata campaniei de instrucţie 2018, nava Palinuro poartă cu ea steagul Spitalului Gaslini din Genova, donat navei de preşedintele Spitalului de pediatrie anul trecut, pe 17 mai, la La Spezia, cu prilejul sărbătoririi a 80 de ani de la crearea instituţiei.
 
Comandantul navei Palinuro va prezenta unitatea şi campania de instrucţie 2018 în timpul unei conferinţe organizată marţi, 14 august, iar miercuri, 15 august, aceasta va putea fi admirată navigând pe apele din apropierea oraşului Constanţa, în cadrul ceremoniilor organizate de Ziua Marinei Române.
 
Pasionaţii tradiţiei navigaţiei cu pânze şi curioşii vor putea să viziteze nava Palinuro marţi, 14 august, între orele 9,00 - 12,00 şi 16,00 - 17,30.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii