Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății Se prelungeşte perioada de valabilitate a certificatelor digitale UE privind COVID-19

ro

03 Feb, 2022 21:54 1370 Marime text
Guvernul României pune în aplicare Decizia (EU) 2021/1073 care vizează specificaţiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021, pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19

În şedinţa de Guvern de astăzi, 3 februarie 2022, a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

Conform actului normativ, în România se vor aplica aceleaşi reglementări ca în celelalte state membre pentru călătoriile în cadrul Uniunii Europene, Spaţiul Economic European (SEE) şi Confederaţia Elveţiană, unde certificatul de vaccinare este recunoscut doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 zile.

Potrivit Ministerului Sănătății, se prelungeşte perioada de valabilitate a certificatelor digitale UE privind COVID-19, de la 30 iunie 2022 (în prezent), până la 31 decembrie 2022 şi se prevede eliberarea, la cerere, a unui nou certificat, după fiecare doză suplimentară de vaccin efectuată.

Persoanele eligibile pentru a primi un certificat digital de vaccinare, pentru toate dozele efectuate de către acestea, emis de statul român sunt:

a) cetăţenii români care au efectuat cel puţin o doză de vaccin în România;
b) cetăţenii Uniunii Europene şi ai Spaţiului Economic European care au efectuat cel puţin o doză de vaccin din schema completă în România;
c) cetăţenii români şi membrii de familie ai acestora vaccinaţi în state terţe, cu un vaccin din lista vaccinurilor acceptate de către România;
d) resortisanţii cu drept de şedere legală pe teritoriul României şi membrii de familie ai acestora, precum şi beneficiarii art 50. TUE, vaccinaţi cu un vaccin din lista vaccinurilor acceptate de către România.

Sursa foto: Pexels
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii