Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o țară din Europa ridică obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare

ro

03 Feb, 2022 19:18 1396 Marime text
Cehii nu vor mai fi nevoiţi să prezinte certificatele de vaccinare la intrarea în restaurante sau pentru a participa la evenimente culturale şi sportive începând de săptămâna viitoare, în pofida creşterii cazurilor de COVID-19, a anunţat miercuri premierul ceh Petr Fiala, relatează AFP.



Din noiembrie 2021, doar cehii vaccinaţi şi cei care au trecut prin boală în ultimele şase luni au voie să intre în baruri, restaurante, hoteluri şi pentru a avea acces la alte servicii.



"Guvernul va renunţa începând cu 9 februarie la obligaţia prezentării unui certificat de vaccinare sau a dovezii trecerii prin boală pentru a intra în restaurante, evenimente culturale, sportive şi similare", a declarat premierul Petr Fiala pentru jurnalişti.



El a adăugat că oamenii vor trebui să poarte întotdeauna o mască în interior şi că numărul participanţilor la demonstraţiile colective va fi limitat.



Republica Cehă a înregistrat marţi un număr record de 57.195 de infectări cu coronavirus, crescând numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei la 3,1 milioane, dintre care 37.000 de decese.


Cu toate acestea, numărul pacienţilor din spitalele cehe a crescut lent, cu doar 2.653 de persoane spitalizate marţi, în scădere de la un vârf de peste 9.500 în martie 2021. 

Foto Pixabay
Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii