Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Aproape 800 de milioane de lei vor finanța 59 de noi proiecte de infrastructură și de consolidare a clădirilor cu risc seismic

ro

25 Sep, 2023 15:06 665 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat astăzi, 25 septembrie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei.
 
Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat astăzi, 25 septembrie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei, transmite un comunicat din partea MDLPA.
 
Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.
 
Tot astăzi, ministrul dezvoltării a semnat și trei contracte, în valoare totală de 124.050.098,37 de lei, cu finanțare din Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, pentru consolidarea și renovarea energetică a două unități de învățământ și a unei clădiri publice.
 

„Avem nevoie de implicarea tuturor autorităților locale, întrucât reducerea riscului seismic atât la clădirile publice, cât și la blocurile de locuințe este o responsabilitate comună, iar măsurile propuse se adresează deopotrivă cetățenilor și autorităților”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

 
Începând cu data de 1 august, Ministerul Dezvoltării a deschis cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, iar beneficiarii pot încărca documentele necesare pentru accesarea fondurilor puse la dispoziție în platforma digitală investitii.mdlpa.ro, fără a exista un termen limită, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Proiecte de cercetare-dezvoltare și reducere a riscului seismic - teme de dialog în întâlnirea româno-niponă de la Ministerul Dezvoltării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii