Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

ro

31 Jul, 2020 13:39 1947 Marime text
  •  Ludovic Orban a transmis un mesaj adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului.
Iată conținutul integral al mesajului:

La începutul unuia dintre cele mai importante evenimente religioase din viața comunității musulmane, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului, doresc să transmit credincioșilor musulmani din țara noastră cele mai calde urări de sănătate, pace și împlinire spirituală!

Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului este pentru credincioșii musulmani un moment cu totul special, dedicat apropierii de semeni, iubirii, iertării și împăcării. Este o celebrare a solidarității comunitare și, mai ales, o oportunitate de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la toleranță și la bucuria încrederii în înțelegerea și sprijinirea aproapelui.

Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăți a binelui comun. Apreciez modul în care credincioșii cultului musulman din România și-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecție sanitară și de limitare a răspândirii virusului Sars-CoV-2 spre binele lor, al familiilor lor și al tuturor semenilor noștri.

Pe deplin integrată în societatea românească, comunitatea musulmană, prezentă de aproape nouă secole pe aceste meleaguri, constituie un veritabil model de civism și deschidere spre dialog, de respectare și înțelegere a diversității religioase, etnice și culturale.

Un rol foarte important în dezvoltarea și afirmarea comunității musulmane în societatea românească îl are Muftiatul Cultului Musulman și în special domnul Muftiu Iusuf Muurat. Apreciez în mod deosebit energia și tenacitatea cu care domnul Muftiu acționează în permanență pentru protejarea patrimoniului religios și promovarea valorilor comunității musulmane din țara noastră, precum și grija domniei sale pentru dezvoltarea dialogului interreligios, pentru cultivarea unor fertile relații de încredere și cooperare cu toate cultele religioase din România.

Vă doresc ca Sărbătoarea Sacrificiului – Kurban Bayram să vă lumineze sufletele și inimile spre ajutorarea celor aflați în nevoie și spre edificarea binelui întregii societăți!, a transmis Orban.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii