Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajele jignitoare pe care le primește Daniel Balaș de la unii preoți, după suspendare "Ești un fariseu. Cine te-a făcut preot?" Reacția părintelui

ro

02 Mar, 2022 11:31 18597 Marime text
Preotul Daniel Balaș a făcut public unul dintre mesajele pe care le primește de la colegii de breaslă, după ce a fost suspendat de la slujire de Arhipiscopia Tomisului din cauza declarațiilor sale.



În răspunsul adresat celui care i-a trimis mesajul, Daniel Balaș menționează că își dă seama că a făcut cea mai bună alegere când a decis să iasă din sistem:



"Părinte drag...


Din păcate sau din fericire ești unul dintre acei mulți cuvioși care îmi scriu și ma înjură...daca urmărești videoclipurile mele,eu nu v-am făcut proști și nici nu v-am jignit, ci doar am spus cum reflectați unii ca sfințiile voastre în ochii mei! 


  Pe zi ce trece și în urma mesajelor pe care le primesc din partea voastră, îmi dau seama ca am făcut cea mai bună alegere din viața mea...adică aceea să ies din acest sistem plin de "oameni culți și sfințiți " eu, prostul satului și răzvrătitul secolului, nu vreau să te jignesc, dar e posibil din cauza la barba mare să nu fi scris corect, poate că nu ai văzut...na...se mai întâmplă...dar dacă la fel de corect interpretezi și Sfintele Evanghelii, înseamnă că îmi întărești deciziile luate


 În final...îți doresc să ai grija de suflet, cu el rămâi...

PS: Nu-L mai pune pe "Doamne ajută" în mesajul plin de ură...că Dumnezeu sigur nu stă acolo", a scris Daniel Balaș pe Facebook.



Pe 25 februarie, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat într-o postare pe Facebook că Daniel Balaș este suspendat de la slujire:



"Urmare a numeroaselor sesizări primite la Arhiepiscopia Tomisului cu privire la declarațiile publice ale preotului misionar Daniel Balaș, după o primă analiză a acestora, Permanența Consiliului Eparhial a decis suspendarea acestuia de la slujire.

Urmează ca Arhiepiscopia Tomisului să audieze preotul respectiv în legătură cu comportamentul și motivațiile acestuia."



Preotul a anunțat că nu se va prezenta: „Nu mă mai așteptați la audieri, că nu mai vin”, a transmis preotul într-o postare video pe pagina sa.



Daniel Balaș a menționat în reacția sa față de decizia Arhiepiscopiei că s-a lovit de problema fondurilor insuficiente în ceea ce privește salariile preoților, alegând să plece la muncă în străinătate și că s-a întors în România și a slujit „din dragoste” pentru biserică. 



Acesta a mai spus că plătea toate demersurile necesare slujbelor duminică de duminică din banii săi, însă „nu s-a autosesizat nimeni, dar dacă am spus niște adevăruri, imediat, toată instituția a sărit în aer” .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii