Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Balaș, preotul suspendat de la slujire "Dar postul de răutate, invidie, frustrare, dușmănie, egoism, bârfă, când începe? Eu pe ăla îl aștept"

ro

07 Mar, 2022 18:41 23519 Marime text
Daniel Balaș Foto Facebook/ Daniel BalașPreotul Daniel Balaș suspendat de la slujire de Arhiepiscopia Tomisului la sfârșitul lunii februarie, ține legătura cu cei care îl urmăresc pe Facebook. Acesta s-a referit la semnificația postului care a început luni, pe 7 martie, subliniind semnificațiile profunde ale acestuia, dincolo de alimentație.




"A început postul...mda...e acea perioadă când toată lumea iartă pe toată lumea, doar asa de fațadă, când toți ne sclifosim să fim mai buni, când toți știm rețetele culinare și ne certăm că margarina e de post, altul zice că uleiul e de dulce...


 A început perioada când oamenii care până ieri au rupt carnea în două, de astăzi își mint stomacul cu o bucățică de legumă și intră în sevraj de nervi și se ceartă atât în familie cât și la serviciu' dar ei țin post...

Fraților, toți știm rețete culinare și detoxifiere corporală, dar oare câți știm rețeta iubirii și a postului desăvârșit care se bazează pe iertare ? Aceea când cel de lângă tine e înfometat de o vorba bună, aceea când alții însetează de iubire și respect, aceea când farfuriile  din suflet sunt mai goale decât cele de pe masă...


 Nu-L minți cu o rețetaă de legume pe Cel care îți cunoaște fiecare gând și știe că uneori fugi de carnea de animal și muști cu atâta poftă de răutate pe cea a omului de lângă tine...


  Am obosit să citesc mesaje cu "Iartă-mă frate dacă ti-am gresit cu ceva că începe postul" eh..despre fățărnicia asta vorbește Iisus...strecurați țânțarul și înghiți Cămila.

 Dar postul de răutate, invidie, frustrare, dușmănie, egoism, bârfă...când începe? Eu pe ăla îl aștept...", a scris Daniel Balaș pe pagina sa de pe Facebook.

Postarea a adunat în doar câteva ore peste 10.000 de aprecieri și a fost distribuită de peste 1600 de persoane.



Ar fi urmat ca Arhiepiscopia Tomisului să-l audieze pe Daniel Balaș "în legătură cu comportamentul și motivațiile acestuia”, însă acesta a anunțat că nu se va prezenta: „Nu mă mai așteptați la audieri, că nu mai vin”, a transmis preotul într-o postare video pe pagina sa.


Daniel Balaș a menționat în reacția sa față de decizia Arhiepiscopiei că s-a lovit de problema fondurilor insuficiente în ceea ce privește salariile preoților, alegând să plece la muncă în străinătate și că s-a întors în România și a slujit „din dragoste” pentru biserică. 


Acesta a mai spus că plătea toate demersurile necesare slujbelor duminică de duminică (...) din banii săi, însă „nu s-a autosesizat nimeni, dar dacă am spus niște adevăruri, imediat, toată instituția a sărit în aer” .
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii