Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maraton de lectură în toate școlile constănțene! Copiii vor da viață poveștilor

ro

11 Feb, 2022 15:24 2039 Marime text
Copiii din Constanța, campioni la citit! Pe 15 februarie, maraton de lectură în toate școlile constănțene, eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii
 

De Ziua Națională a Lecturii, copiii din Constanța vor da viață poveștilor printr-un maraton de lectură care va avea loc în fiecare sală de clasa a II-a.   


„Ridichea uriașă”, „Punguța cu doi bani”, „Rățușca cea urâtă”, „Muzicanții din Bremen” sau „Hansel și Gretel”, toate aceste cărți ale copilăriei vor fi deschise și așezate pe catedră, iar la semnalul „Start lectură!” al doamnei învățătoare, copiii vor păși pe rând în fața clasei și vor citi câte un fragment din carte.


Când ultimul copil va ajunge la zona de „Finish” a lecturii, maratonul se va fi încheiat și toți elevii vor primi diplome de „campioni la citit” - un mod frumos și creativ de a sărbători prima ediție a Zilei Naționale a Lecturii.
 

Cititul conferă informație, valori morale, creează pârghii pentru creațiem și pentru asimilare de concepte noi. „Campioni la citit” este un proiect de educație prin lectură prin care încercăm să îi aducem pe copii mai aproape de carte, pentru ca ei să conștientizeze plăcerea și beneficiile cititului, transmite Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 


Proiectul este organizat de Primăria Municipiului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Editura Litera.
 


Începând cu acest an, data de 15 februarie este dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii în România. Acest eveniment anual își propune să încurajeze lectura în toate formele sale, prin desfășurarea de campanii, proiecte şi evenimente în biblioteci, librării, şcoli, dar și la nivel individual. În această zi, iubitorii de lectură îi pot inspira și pe alții să citească, oferindu-le cărți sau recomandări de lectură.

 
15 februarie marchează datele de naștere a două personalități care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești și în promovarea lecturii: politicianul și criticul literar Titu Maiorescu (15 februarie 1840), fondator al societății literare Junimea, și Spiru Haret (15 februarie 1851), reputat matematician și ministru al educației creditat cu dezvoltarea sistemului modern de învățământ al țării.Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii