Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 800 de militari români și americani, la exercițiul militar „Mărășești 22.2“ în Poligonul Babadag (GALERIE FOTO)

ro

11 Oct, 2022 15:39 1313 Marime text
exercitiu militar. Foto: facebook/Brigada 9 Mecanizată Mărășești Locotenent MARINESCU CosminAstăzi, 11 octombrie, a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului militar "Mărășești 22.2", exercițiu ce se desfășoară în perioada 10 - 21 octombrie în Centrul Secundar de Instruire prin Luptă Babadag.

Potrivit reprezentanților Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, la ceremonie au luat parte detașamente reprezentative ale structurilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" și un detașament cu partenerii americani ai Diviziei 101 Parașutiști dislocați la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu".

Activitatea a fost condusă de comandantul brigăzii, colonel Adrian COSTARU.

Aproximativ 800 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se instruiesc în comun, în perioada 10-21 octombrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul exerciţiului „Mărășești 22.2".

Exerciţiul ,,Mărășești 22.2" se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii cu partenerul strategic dislocat la Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii