Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 800 de militari români și americani, la exercițiul „Mărăşeşti 22.2” din Poligonul Babadag

ro

27 Sep, 2022 13:54 1352 Marime text
Exercitiu militar. Foto: Facebook/MApNÎn cadrul exercițiului „Mărășești-22.2" planificat în perioada 10 octombrie – 21 octombrie în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag, județul Tulcea, începând cu ziua de 4 octombrie se realizează dislocarea forțelor și mijloacelor tehnice din cazărmile de dispunere în poligon.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii 9 Mecanizate, „Mărăşeşti 22.2” este un exerciţiu de comandament în teren cu trupe şi trageri de luptă.
     
Cei aproximativ 800 de militari participanţi vor executa antrenamente care includ trageri cu muniţie reală,  deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operaţii precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

„Exerciţiul ,,Mărășești" se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii  din dotare,  creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort în mediu operaţional ostil,  îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă, precum și creşterea interoperabilităţii cu partenerul strategic dislocat la Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale.
Aproximativ 800 de militari români și americani, cu peste 100 de mijloace tehnice, se instruiesc în comun, în perioada 10-21 octombrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul exerciţiului „Mărășești 22.2"“ - au mai precizat reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizate. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii