Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiul militar „Mărășești 22.2“, la final. Aproximativ 800 de militari români și americani s-au instruit în comun în Poligonul Babadag (GALERIE FOTO)

ro

21 Oct, 2022 08:39 1464 Marime text
Exercițiu militar. Foto: facebook/Brigada 9 Mecanizată Mărășești/Locotenent Cosmin MarinescuÎn data de 20 octombrie, a avut loc DVDay (Ziua Distinșilor Vizitatori) în cadul exercițiului “MĂRĂȘEȘTI 22.2”. Potrivit reprezentanților Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, ca și invitați de onoare au participat, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior BERDILĂ Iulian, comandantul Diviziei 2 Infanterie "GETICA", general-maior MARIN Ciprian, oficialități ale autorităților publice și locale și comandanți ai unitaților din Dobrogea.

"MĂRĂȘEȘTI 22.2" este un exercițiu de tip LIVEX și a vizat dislocarea forțelor și mijloacelor tehnice a tuturor unităților din componența Brigăzii 9 Mecanizată “MĂRĂȘEȘTI” în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag și executarea graduală de la simplu la complex a exercițiilor de tip STX,FTX și LFX, începând de la nivel grupă, pluton, companie până la nivelul de Battle Group.

Etapa de planificăre a exercițiului a cuprins trei conferințe, conferința inițială de planificare în luna iulie, conferința principală de planificare în luna august și conferința finală de planificare în luna septembrie.

În cadrul exercițiului “MĂRĂȘEȘTI 22.2”, partenerii americani participă cu o companie din cadrul Batalionului 1-502 Parașutiști al Brigăzii 2 Parașutiști, dislocată în Baza 57 Aeriană “MIHAIL KOGĂLNICEANU” - a precizat locotenent Cosmin Marinescu din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești.

Conform sursei citate, aproximativ 800 de militari români și americani, cu peste 140 de mijloace tehnice, s-au instruit în comun, în perioada 10-21 octombrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, judeţul Tulcea.

Acest tip de exercițiu se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii cu partenerul strategic dislocat la Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale.

Foto: facebook/Brigada 9 Mecanizată Mărășești/Locotenent Cosmin Marinescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii