Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Întâlniri cu șefi ai categoriilor de forțe din Armata SUA. Ce s-a discutat

ro

09 Oct, 2020 17:51 1886 Marime text
  • Pe timpul discuțiilor, au fost abordate subiecte referitoare la capacitatea operațională a trupelor, principalele programe de înzestrare, dar și stadiul derulării operațiilor și misiunilor internaționale. 
În cadrul vizitei oficiale efectuate la Washington, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și cu secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, Simona Cojocaru, au avut joi, 8 octombrie, întrevederi cu secretarul Forțelor Terestre, Ryan McCarthy, și cu secretarul Forțelor Aeriene, Barbara M. Barrett.

Pe timpul discuțiilor cu secretarul Forțelor Terestre, Ryan McCarthy, au fost abordate subiecte referitoare la capacitatea operațională a trupelor, principalele programe de înzestrare, dar și stadiul derulării operațiilor și misiunilor internaționale. 


"România a demonstrat o contribuție robustă față de NATO și față de angajamentele asumate în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA, prin participarea activă în cadrul misiunilor NATO în Afganistan și Balcanii de Vest și prin contribuția solidă la eforturile globale de combatere a terorismului, a declarat ministrul român al apărării.

“Eforturile noastre sunt canalizate în sensul generării unei abordări coerente și unitare a flancului estic al Alianţei pentru a răspunde în mod adecvat nevoilor de descurajare şi apărare din zona Mării Negre”, a transmis ministrul Ciucă oficialului american, mulțumind pentru încrederea și solidaritatea demonstrate de partenerul american.

În cadrul intâlnirii cu secretarul Forțelor Aeriene, Barbara M. Barrett, discuțiile celor doi oficiali au fost centrate pe programul extins de exerciții planificate pentru anul 2021, adaptat crizei sanitare mondiale, stadiul programului major de înzestrare „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, recepția și includerea aparatelor de tip F-16 Fighting Falcon în Serviciul de Luptă Permanent - Poliție Aeriană. Implementarea acestui program va permite creșterea nivelului de instruire a personalului militar și crearea, la nivelul Forțelor Aeriene Române, a capabilității aeriene operaționale. 

“Exercițiile pe care Forțele Aeriene Române le-au realizat anul acesta împreună cu Forțele Aeriene ale SUA dislocate în Europa demonstrează angajamentul nostru ferm pentru întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței Nord-Atlantice și consolidarea încrederii de care se bucură România în fața partenerilor”, a declarat ministrul român al apărării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii