Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandate prelungite Dumitru Cilibia, împuternicit să încheie contractele. Ce salarii au cei trei şefi ai Petroconst SA

ro

20 May, 2015 00:00 7673 Marime text
Pe 6 martie 2015, a avut loc întrunirea Consiliului de Administraţie al societăţii Petroconst SA. Deciziile luate în cadrul adunării de atunci au fost făcute publice în Monitorul Oficial, partea a IV-a, nr. 2438/18.05.2015. În cadrul reuniunii conduse de preşedintele CA-ului, Dumitru Ion Cilibia, au fost puse în discuţie aspecte privind delegarea unora dintre atribuţiile de conducere ale Consiliului de Administraţie şi încredinţarea şi exercitarea funcţiilor de director general, director economic şi director tehnic.

Salarii „beton“ la Petroconst

Întrucât mandatul directorului Viorel Gheorghe Constantinescu avea să înceteze pe 15 aprilie, la fel ca şi cel al directorului economic, Elena Stere, şi al directorului tehnic, Adrian Roşculeţ, prin acordul părţilor, Consiliul de Administraţie a decis adoptarea unor măsuri înainte de termen. Astfel, Viorel Gheorghe Constantinescu a fost repus la conducerea societăţii, fiindu-i încredinţat un nou mandat pentru perioada de timp cuprinsă între 15 aprilie 2014 - 15 aprilie 2019. „Directorul general are puterea de a reprezenta societatea în raport cu terţii şi în justiţie“, se arată în Monitorul Oficial. „Remuneraţia fixă va fi în cuantum de 12.900 de lei. Cuantumul se va putea renegocia anual, iar remuneraţia suplimentară, variabilă anuală, va fi în cuantum de 4% din profitul net“, se mai arată în Monitorul Oficial, care citează Decizia nr. 4/06.03.2015 a CA-ului Petroconst.
 
De asemenea, Elena Stere a fost repusă în funcţia de director economic, mandatul său urmând a se derula în acelaşi interval de patru ani. „Remuneraţia fixă va fi în cuantum de 11.500 de lei. Cuantumul se va putea renegocia anual, iar remuneraţia suplimentară, variabilă anuală, va fi în cuantum de 4% din profitul net“, se mai arată în documentul oficial. Acelaşi lucru se petrece şi în cazul lui Adrian Roşculeţ, ce are un nou mandat de director tehnic, având ca dată de expirare tot 15 aprilie 2019. „Remuneraţia fixă va fi în cuantum de 12.000 de lei. Cuantumul se va putea renegocia anual, iar remuneraţie suplimentară, variabilă anuală, va fi în cuantum de 4% din profitul net“, se menţionează în articolul 5 al deciziei adoptate de CA-ul societăţii.
 
Totodată, în hotărâre se menţionează că Dumitru Ion Cilibia este împuternicit să încheie în numele şi pe seama societăţii contractele de mandat ale directorilor, dar şi să înregistreze la Registrul Comerţului numirea directorilor.

Dumitru Cilibia, asociat majoritar în Aqualand, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu

Dumitru Cilibia, şeful Petroconst, firmă care a câştigat, de-a lungul timpului, multe contracte de la Primăria Constanţa, este asociat în Aqualand SA, firma pe care funcţionează Aqua Magic-ul din staţiunea Mamaia, unde deţine 78,5% dintre participările în firmă. Aici, el este asociat cu Laura Bianca Buşu (născută pe 20.05.1972, în Constanţa), care deţine 100 de acţiuni (10% din capitalul social), şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (născută pe 23.06.1963, în Constanţa), care deţine 42 de acţiuni (4,2% din capitalul social), precum şi cu Lista de acţionari care deţin împreună 100 de părţi sociale (10% din capitalul social). Administratorul societăţii este Clubo Galactic SRL, firma administrată de Andreea Georgiana Şerban, fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, aceasta din urmă fiind trimisă în judecată alături de primarul suspendat al Constanţei, Radu Mazăre.

Dumitru Cilibia mai este asociat cu o serie de persoane care şi-au făcut un renume pentru faptul că au pus mâna pe contracte grase de la autorităţile locale. Cilibia este asociat şi în Allclass SRL, alături de fostul viceprimar al Constanţei şi fost ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. De asemenea, ginerii lui Cilibia, Octavian Buşu şi Tiberiu Curt, sunt şi ei asociaţi în Karisma Development SRL cu fiul fostului viceprimar de la Constanţa, Andrei Nemirschi.

Citeşte şi:

Mazăre şi Hortolomei-Moscu, afaceri între apropiaţi (I)
Cum au fost vândute terenurile din Mamaia, în versiunea Anticorupţiei (rechizitoriu) 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii