Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:10 03 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi militari vor participa la Exercițiul NEPTUNE STRIKE 19

ro

16 Sep, 2019 13:00 1100 Marime text
În perioada 16 – 26 septembrie, în facilități de instrucție ale Armatei României şi în zona aerodromului Tuzla va avea loc exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale NEPTUNE STRIKE 19 (NEST 19).

La exercițiu vor participa peste 100 de militari, cu aproximativ 20 de mijloace tehnice, din Bulgaria, Grecia, România și Serbia. Militarii români fac parte din structurile de forțe navale pentru operații speciale.

Miercuri, 25 septembrie, de la ora 10.00, în Portul militar Mangalia va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori a NEST 19.

NEST 19 se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv, asociat războiului hibrid, care permite testarea nivelului de pregătire atins de personalul structurilor de forțe pentru operații speciale aflate în subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale.

Exercițiul are drept scop dezvoltarea interoperabilităţii în rândul structurilor participante - prin planificarea şi executarea de misiuni întrunite specifice forţelor navale pentru operaţii speciale și armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinațional - în vederea asigurării securității regionale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii