Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de militari participă la Exerciţiul Neptune Strike 19

ro

19 Sep, 2019 12:16 1297 Marime text

În perioada 16 – 26 septembrie 2019 se desfășoară Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale NEPTUNE STRIKE 19 (NEST19), care asigură condițiile organizatorice pentru executarea instruirii realiste pe un scenariu asociat războiului hibrid, de către structurile tactice de operații speciale participante, în format multinațional.

Exerciţiul se va desfăşura în facilitățile de instrucție ale Armatei României cât şi în zona aerodromului Tuzla.

În activitate sunt angrenați peste 100 de militari și aproximativ 20 de mijloace tehnice, ce vor fi implicați în exerciții. Alături de militarii români din structurile de forțe navale pentru operații speciale se vor antrena și vor desfășura acțiuni de conducere-coordonare a efectivelor proprii și aproximativ 50 de militari străini din țări aliate sau partenere (Grecia, Bulgaria, Serbia).

Miercuri, 25 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, în Portul militar Mangalia, va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori în cadrul exercițiului forțelor pentru operații speciale NEST19.

Despre exerciţiu

NEST19 se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv, asociat războiului hibrid, care permite testarea nivelului de pregătire atins de către personalul de conducere și de către personalul de execuție din structurile de forțe pentru operații speciale aflate în subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale.

Exercițiul are drept scop dezvoltarea interoperabilităţii în rândul structurilor participante, prin planificarea şi executarea de misiuni întrunite specifice forţelor navale pentru operaţii speciale, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinațional, toate acestea având ca finalitate promovarea securității regionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii