Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe percheziţii într-un dosar de contrabandă, făcute în Bucureşti şi pe raza județelor Constanța și Ilfov

ro

20 Sep, 2019 14:52 1823 Marime text

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat 8 percheziții domiciliare și la sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale de pe raza municipiului București și a județelor Constanța și Ilfov.
 
Din cercetări a reieșit că, în luna aprilie a anului 2019,  mai multe persoane ar fi folosit, fără drept, numele de utilizator și parola alocate unui lucrător vamal pentru a accesa un sistem informatic privind tranzitul de mărfuri pe teritoriul Uniunii Europene. Ulterior, aceștia ar fi confirmat fictiv, în sistem electronic, o operațiune de tranzit vamal ce viza un transport de țigări (două containere), expediat într-un stat non-UE, cu destinația portul Constanța.
 
Prin activitatea infracțională, respectiv stingerea fictivă a tranzitului vamal, țigările ar fi intrat pe teritoriul Uniunii Europene și ar fi fost comercializate ilicit, fără a fi plătite taxe vamale, accize și T.V.A. aferente.
 
În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate, pentru cercetări, 57 de harduri externe, 6 terminale mobile, 2 laptop-uri, 3 tablete, 5 carduri de memorie, 5 cartele telefonice, 9 stick-uri USB și 4 floppy disk-uri.
 
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, accesul ilegal într-un sistem informatic și contrabandă.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. București și al S.C.C.O. Ilfov.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii