Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:53 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul 3 din contractul de transport persoane scos la licitație de Consiliul Județean Constanța, atacat la CNSC

ro

25 Jun, 2022 00:00 959 Marime text
  • Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța lansat în procedură de licitație de Consiliul Județean Constanța, cu referire exclusivă la Lotul 3 a fost atacat la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor
     
  • Lotul 3 cuprinde 6 trasee: Traseu 012 Constanța-Murfatlar- Poarta Albă; Traseu 013 Constanța-Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța- Adamclisi-Ostrov Vamă
  • Contractul care are 8 loturi are o valoare totală de 611.148.947,41 lei, (n.r. aproximativ 123 milioane de euro) o valabilitate de 7 ani și se află încă în procedură de atribuire
  • Pentru lotul 3 contestat la CNSC au depus oferte Marcon Star, Nordiana – Nis, Grup Atyc SRL și Metropolitan SRL
 

 
Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța lansat în procedură de licitație de Consiliul Județean Constanța, cu referire exclusivă la Lotul 3 a fost atacat la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor.

CNSC a adoptat recent deciziile nr. 1243 și 1257.

Prima decizie are ca obiect contestația înregistrată de Marcon Star SRL împotriva procesului verbal nr. 13447/31.03.2022 și a raportului de anulare lot 3 - nr. 21096/16.05.2022, emisă de Consiliul Județean Constanța în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii, pe loturi, a contractului având ca obiect „Contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța”, cu referire exclusivă la lotul nr. 3 – „Grupa 03 (6 trasee): Traseu 012 Constanța-Murfatlar- Poarta Albă; Traseu 013 Constanța-Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța- Adamclisi-Ostrov Vamă”, s-a solicitat admiterea contestației și anularea actelor administrative atacate, obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire şi reevaluarea ofertei Marcon Star SRL  de la etapa evaluării ofertelor şi la stabilirea ofertei câștigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire ofertelor admisibile şi conforme, în conformitate cu prevederile documentației de atribuire şi dispozițiile legale aplicabile.

Cea de-a doua decizie vine după contestația înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor formulate de Metropolitan SRL,  în calitate de lider al asocierii Metropolitan SRL – Diana Pa SRL  - Grup Atyc SRL împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 19697/05.05.2022 și a raportului de anulare nr. 21906/16.05.2022, emise de Consiliul Județean Constanța, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii, pe loturi, a contractului având ca obiect „Contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de  transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța”, cu referire exclusivă la lotul nr. 3 – „Grupa 03 (6 trasee): Traseu 012 Constanța-Murfatlar-Poarta Albă; Traseu 013 Constanța- Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța-Adamclisi-Ostrov Vamă”. Contestatarul a solicitat admiterea contestației și anularea documentelor atacate.

Pentru a se asigura pronunțarea unei soluții unitare, Consiliul a procedat la conexarea contestațiilor formulate în cadrul aceleiașiproceduri de atribuire, în conformitate cu dispozițiile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis următoarele: respinge, ca nefondată, contestația formulată de Marcon Star SRL în contradictoriu cu CJ Constanța; respinge, ca inadmisibilă, contestația formulată de Metropolitan SRL în contradictoriu cu CJ Constanța pentru neconstituirea cauțiunii în termenul legal.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.

Contractul care are 8 loturi are o valoare totală de 611.148.947,41 lei, (n.r. aproximativ 123 milioane de euro) o valabilitate de 7 ani și se află încă în procedură de atribuire.

Pentru lotul 3 contestat la CNSC au depus oferte Marcon Star, Nordiana – Nis, Grup Atyc SRL și Metropolitan SRL în calitate de lider de Asociere.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ei sunt greii care își dispută traseele de transport de persoane în județul Constanța pentru următorii 7 ani și peste 120 milioane de euro!

Una dintre firmele care participă la atribuirea contractului pentru serviciul public de transport județean a dat în judecată Consiliul Județean Constanța

Descinderi ale DNA la ARR. Procedura merge mai departe. Ce spune Agenția Națională pentru Achiziții Publice despre licitația derulată de CJC pentru traseele județene?

Societatea Marcon Star controlată de familia Butnaru, descalificată de Comisia de atribuire a serviciilor de transport de persoane în județul Constanța. Procedura pentru lotul III va fi reluată
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii